Joris Herpol

Inez De Coninck (N-VA) stopt als burgemeester van Opwijk en verlaat nationale politiek

“Eind 2024 verlaat ik de politieke arena”, dat schrijft burgemeester Inez De Coninck van Opwijk op haar Facebookpagina.” Ze bevestigt het nieuws, maar wil zelf niet reageren en verwijst enkel naar sociale media. Daar noemt ze het een van de moeilijkste beslissingen die ze ooit heeft moeten nemen.

De Coninck (46) stop niet alleen als burgemeester, ze zal ook niet meer op de lijst staan van N-VA in Vlaams-Brabant voor het Vlaams Parlement. Ze is sinds 2021 burgemeester van Opwijk en zat sinds 2014 eerst in de Kamer en tot nu in het Vlaams Parlement. “Ik ben enorm trots op alle zaken die ik mee heb kunnen realiseren, zowel in Opwijk, als in de nationale politiek”, zegt ze op haar Facebookpagina.

Vlaams-nationalist

Inez De Coninck dankt ook iedereen op haar facebookpagina. “Ik wil alle mensen danken die in mij geloofden en me bij mijn politieke carrière hebben geholpen. Ik wil ook de mensen danken die er in de voorbije, moeilijke periode voor mij waren. Een periode waarin ik nog heb geprobeerd, maar moet vaststellen dat het niet meer gaat of voor mij alleszins niet langer gezond is. Deze periode wil ik dan ook graag kunnen afsluiten. Ik blijf voluit Vlaams-nationalist en blijf de partij in onze provincie steunen onder leiding van onze twee sterke kopmannen.” 

Meer tijd voor gezin

Wat Inez De Coninck gaat doen in de toekomst, laat ze nog wat in het midden, maar vast staat dat ze wel meer tijd zal hebben voor haar gezin. “Eind 2024 stopt mijn politiek avontuur en is het tijd voor iets anders”, schrijft ze op Facebook. 

Meest gelezen