ATV

Bestuurder (20) die na achtervolging tegen gevel crashte in Merksem, reed onder invloed van drank en drugs én zonder rijbewijs

Schoten, Merksem -

In de Eethuisstraat in Merksem, op de grens met Schoten, is zaterdagavond een wagen ingereden op de gevel van een woning. Het incident gebeurde na een achtervolging door de Politie Schoten. De 20-jarige bestuurder probeerde een alcoholcontrole te ontvluchten, maar kon worden ingerekend. Hij testte positief op drugs en alcohol.

Nette Loots

Op de Brechtsebaan in Schoten voerde de lokale politie zaterdagavond een alcoholcontrole uit. Rond half negen naderde een wagen het dispositief, maar weigerde te stoppen. Integendeel, de bestuurder gaf net meer gas waarop de lokale politie Schoten de achtervolging inzette.

“Bij de achtervolging haalde de wagen hoge snelheden en bracht daarbij verschillende weggebruikers in gevaar”, zegt Kristel Wouters van Politie Schoten. “In de Eethuisstraat verloor de bestuurder de controle over het stuur en is beginnen slippen. De wagen crashte uiteindelijk tegen de gevel van een woning.”

De politie kon na de crash de 20-jarige bestuurder inrekenen. “Hij testte positief op alcohol en drugs. Daarbij reed de bestuurder ook nog eens rond zonder rijbewijs”, aldus Wouters. De schade aan de woning was aanzienlijk. Door de impact van de klap waren een muur en een raam licht verschoven. De brandweer moest ter plaatse komen om de gevel van het huis te stutten.

Na een korte achtervolging crashte de wagen tegen een woning in de Eethuisstraat Merksem.© BFM

Frontale aanrijding

Eerder datzelfde weekend vond er een frontale botsing plaats op de Metropoolstraat in Schoten. Het verkeersongeval gebeurde om half een in de nacht van vrijdag op zaterdag. Beide bestuurders moesten door de brandweer bevrijd worden uit hun wagen.

Eveneens reed een van de bestuurders onder invloed van alcohol, deze liep lichte verwondingen op. De andere bestuurder werd in levensgevaar naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen gebracht. “De toestand van deze persoon is intussen stabiel”, meldt Politie Schoten.

De rijbaan was een tijdlang in beide rijrichtingen versperd. Na de vaststellingen door de politie ruimde de brandweer de brokstukken op terwijl de takeldienst de auto’s takelde.

Frontale botsing op de Metropoolstraat in Schoten.© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen