90+1'
Anouar Ait El Hadj
90+1'
4 - 0

Eindelijk. Na ruim drie maanden geduld heeft Racing Genk zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. Het was wel meteen eentje die kon tellen: de dominante Limburgers klopten KV Mechelen met een klinkende 4-0. Malinwa moet na een 1 op 15 bang achterom kijken.

Racing Genk - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: KV Mechelen komt ondanks een 2-0-achterstand bijzonder gretig uit de kleedkamer, maar Schoofs laat dé kans op de aansluitingstreffer liggen. De Mechelse druk baart zo een muis en een kwartier voor het einde beslist El Khannouss de wedstrijd.

• Man van de match: Bilal El Khannouss stapelt ook dit seizoen de sterke prestaties op. Zijn slimme vrije trap lag aan de basis van de 2-0 en met een knappe individuele actie en dito goal legde hij de wedstrijd in de tweede helft in een definitieve plooi.

• Opvallend: Racing Genk is nu al 9 competitieduels op rij ongeslagen tegen KV Mechelen met vijf overwinningen en vier gelijke spelen. De laatste Mechelse thuiszege tegen Genk dateert al van 3 augustus 2019, voor een Mechelse zege in Genk moeten we zelfs al terug naar 18 oktober 2009.

KV Mechelen ondergaat wet van de sterkste

Vorig seizoen nog de beste thuisploeg, dit seizoen amper 4 puntjes uit 5 thuiswedstrijden. Racing Genk snakte naar een eerste driepunter voor eigen volk en nam meteen het commando tegen KV Mechelen. Coucke moest na goed 10 minuten al zijn kunnen tonen op een gevaarlijke vrije trap van Paintsil.

Enkele minuten later pareerde diezelfde Coucke een schot van Zeqiri, maar tegen de herneming van Bonsu Baah was de doelman kansloos. De Ghanees had eindelijk zijn eerste Genkse treffer te pakken.

Het spelbeeld wijzigde niet, Genk bleef overtuigend baas. Coucke werd ook door El Ouahdi nog eens op de proef gesteld, terwijl Bonsu Baah knullig Mechels balverlies vergat af te straffen.

Eén keer kon KV Mechelen toch voor gevaar zorgen, maar op aangeven van Storm deed Schoofs te weinig met de kopbalkans. Aan de overkant waren ze kort voor de rust efficiënter. Na een vrije trap van El Khannouss bracht McKenzie de bal goed voor doel en daar troefde Heynen de Mechelse defensie en Coucke af: 2-0.

El Khannouss beslist de match, parel van El Hadj

Genk trok zo met een fijn gevoel de kleedkamer in, maar bleef na de rust te veel op zijn lauweren rusten. KV Mechelen sneed de tweede helft daarentegen met veel gretigheid aan. Na nog geen tien minuten kreeg Schoofs opnieuw een uitstekende kans, hij kopte ze pal op Vandevoordt.

KV Mechelen deed te weinig met het overwicht tegen een slap Genk, zo profiteerde Lauberbach niet toen Sadick de mist inging in de eigen zestien. Gaandeweg vond de thuisploeg weer het goede ritme, Coucke moest plat op een schot van Paintsil.

Een kwartier voor het einde besliste El Khannouss eigenhandig de wedstrijd. De Marokkaan dribbelde zich een weg in de zestien en werkte het af met een knap puntertje.

In de slotfase liet Pflücke nog een reuzenkans onbenut voor de bezoekers. Aan de overkant deed El Hadj het stukken beter. Amper op het veld borstelde de invaller de 4-0 enig mooi in de kruising.

"Blij dat we de fans eerste thuiszege kunnen schenken"

• Bilal El Khannouss (Racing Genk): "We wilden vandaag echt winnen. Vooral voor onze fans, maar ook om onszelf te belonen. We hebben vanaf het begin intensiteit in ons spel gelegd en verdiend gewonnen. Als je twee voetballende ploegen hebt, dan heb je veel acties. Vandaag belonen we onszelf door vier keer te scoren. Ben ik nu topschutter bij Genk? Dat wist ik niet. Wie had dat vorig jaar gezegd. Dit is één van mijn werkpunten, ik doe er alles aan om goede statistieken te halen. Ik heb nu al drie goals, maar ik ga sowieso voor meer. Naar het klassement moeten we nu nog niet kijken, het is nog vroeg. Vorig jaar was het beste voorbeeld daarvan."

• Christopher Bonsu Baah (Racing Genk): "We zijn heel blij om hier een eerste keer te winnen. Het heeft lang geduurd met veel gelijke spelen, dus we zijn heel gelukkig dat we de supporters nu een eerste thuiszege kunnen schenken. Ik wist dat de doelman het schot niet zou kunnen klemmen, dus ik stond klaar om te scoren. Ik ben heel blij met mijn eerste goal voor de club, er zullen er nog veel volgen. De trainer zei mij vooraf dat ik 1 op 1 niet te kloppen ben en dat ik er dus altijd voor moet gaan. Hij gelooft in mijn kwaliteiten."

• Wouter Vrancken (trainer Racing Genk): "Ik ben blij dat we de supporters de drie punten konden geven in een thuiswedstrijd. De ontlading was ook groot. We hebben de wedstrijd grotendeels gecontroleerd en het ook afgemaakt. Over het eerste stuk van de tweede helft was ik minder tevreden. Een goed voetballende ploeg als KV Mechelen mag je niet laten voetballen, zo maakten we het onszelf moeilijk. Maar daarna hebben we het weer vastgepakt en ons voetbal teruggevonden. Met een mooie overwinning opnieuw beginnen na de interlandbreak geeft natuurlijk vertrouwen voor de toekomst."

• Rob Schoofs (KV Mechelen): "We gaan met een heel slecht gevoel van het veld. Ik denk niet dat we deze 4-0-nederlaag verdienen. In de eerste helft hadden we niet veel problemen, er waren twee momenten waarop zij scoren. Wij hadden ook goede mogelijkheden, maar speelden het niet goed uit. We zitten nu in een periode waarin de ballen net niet binnengaan, maar we kunnen onszelf niet verwijten dat we er niet voor gegaan zijn. Zij maakten de kansen af, wij niet. Dat is het verschil. We moeten blijven werken."

• Steven Defour (trainer KV Mechelen): "We waren niet scherp genoeg in beide zestienen. In de eerste helft gaven we de twee doelpunten weg, omdat we niet klaar waren op de tweede bal. We stonden twee keer te slapen, op dit niveau kan dat niet. Tot aan de eerste goal was er weinig aan de hand. We lieten ook zelf de kans liggen om te scoren in de eerste helft. In de tweede helft begonnen we heel goed en creëerden we ook weer een grote kans, maar benutten we die niet. Bij de eerste tegenaanval was het 3-0 en toen was het boeken toe. De situatie is ernstig, we moeten punten pakken."

Persconferentie en reacties na de match:

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde

Racing Genk heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen in de competitie te pakken en het is meteen een klinkende overwinning. Bonsu Baah en Heynen legden de funderingen in de eerste helft, El Khannouss en een parel van El Hadj sloegen KV Mechelen helemaal K.O. KVM blijft achter met 1 op 15.

90+2'
El Hadj zet de kers op de taart voor Genk met een streep in de winkelhaak
90+1'

Heerlijke goal van El Hadj

Wat een binnenkomer van El Hadj! Hij snijdt vanaf rechts naar binnen en borstelt de bal vervolgens vanaf de rand van de zestien enig mooi in de kruising.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Pflücke laat het liggen

Pflücke krijgt in de slotfase nog een dot van een kans om KV Mechelen toch nog op het scorebord te krijgen. Alleen voor Vandevoordt besluit hij na een afgeweerde voorzet pal op de doelman. Dit moet altijd binnen.

87'

El Hadj mag nog even komen meedoen bij Genk. Hij neemt de plaats in van Paintsil.

82'

De derde Genkse goal heeft de veer gebroken bij KV Mechelen. De bezoekers zijn op weg naar een pijnlijke 1 op 15.

79'

Applaus voor El Khannouss

De handen gaan op elkaar voor Bilal El Khannouss. Hij wordt na een sterke wedstrijd vervangen door Oyen. Ook Zeqiri en Baah worden gewisseld voor Tolu en Galarza.

78'
75'

El Khannouss maakt er 3-0 van!

De wedstrijd lijkt beslist. Met een knappe individuele actie maakt El Khannouss er 3-0 van. Hij dribbelt zich een weg in de zestien en werkt het met een puntertje knap af, al ging Zeqiri bijna nog met zijn goal lopen.