KRC Genk laat supporters derbygoal El Khannouss herbeleven met Virtual Reality

Supporters van Racing Genk konden vanmiddag, voor de aftrap van de wedstrijd tegen KV Mechelen, de bepalende goal van Bilal El Khannouss in de derby tegen Sint-Truiden herbeleven. Aan de hand van Virtual Reality konden ze de wedstrijd herbeleven vanop het veld. Met het initiatief wil de club de beleving voor supporters op een hoger niveau tillen.

De derby tussen Genk en Sint-Truiden op 24 september was een wedstrijd met veel spektakel. Want tijdens de rust stond Genk nog 0-3 achter. Het leek even een uitzichtloze situatie, tot Bilal El Khannouss kon scoren. Daardoor keerde het tij en Genk kon uiteindelijk een 3-3 gelijkspel op het bord krijgen.

Die cruciale goal van Bilal El Khannouss hebben de supporters vanmiddag kunnen herbeleven. Met een VR-bril op hun hoofd leek het alsof ze zelf op het veld stonden. 

Ik krijg de bal, controleren en dan sjotten. Echt chic

supporter Giulliano

"Je staat er echt middenin", vertelt supporter Giulliano Guarraci enthousiast. "Ik zie de spelers bewegen, ik krijg de bal, controleren en dan sjotten. Het is echt heel chic."

"Ze kunnen de goal beleven vanuit het oogpunt van Bilal zelf of vanuit het oogpunt van Suzuki, de keeper van Sint-Truiden", legt Sem Franssen, directeur Business Development bij KRC Genk uit. "Ze horen ook wat er toen te horen was in het stadion zelf." 

De club maakt zelf ook gebruik van Virtual Reality, in de opleiding van de spelers. "Zo kunnen we fases van de voorbije wedstrijden nog beter analyseren", legt Sem Franssen, directeur Business Development bij KRC Genk uit.

"We willen onze supporters in de toekomst ook meer van deze technologie laten genieten. Dat ze voor een wedstrijd hier naar ons fandorp kunnen komen. We willen er in de toekomst echt een "experiencedorp" van maken."  

Het team van start-ups Toster en Trackbox dat instaat voor de VR.

Meest gelezen