stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
5428

KAA Gent verliest voor het eerst dit seizoen, Cercle Brugge springt naar 4e plaats

zo 22 oktober 2023 17:33
    1. 46' - Doelpunt - Leonardo Lopes (1 - 0)
    15. 90+5' - Geel - Jordan Torunarigha
    16. 90+8' - Doelpunt - Kevin Denkey (2 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 11 - 22/10/23 - 16:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    46'
    Leonardo Lopes
    46'
    1 - 0
    90+8'
    Kevin Denkey
    90+8'
    2 - 0

Ook KAA Gent is zijn ongeslagen status kwijt. Op bezoek bij Cercle Brugge verloren de Buffalo’s voor het eerst dit seizoen. In een intens duel scoorde Lopes da Silva meteen na rust, topschutter Denkey maakte in de slotseconden nog de 2-0. Door de zege duikt de Vereniging de top 6 binnen.

Cercle Brugge - Gent in een notendop

• Sleutelmoment: Een viervoudige wissel geeft een kwakkelend Gent zuurstof, maar een van de invallers haalt alle lucht weer uit de longen van de bezoekers. Na de domme rode kaart voor Gandelman is Cercle Brugge voortdurend baas.
    • Man van de Match: Kévin Denkey had vanmiddag een tijdje nodig om warm te draaien. Eens de Togolese spits zijn ritme gevonden had, rustte hij niet vooraleer hij zijn doelpuntje beet had. Diep in de toegevoegde tijd werd zijn puike wedstrijd beloond.
    • Opvallend: Na deze nederlaag voor Gent is geen enkele ploeg in de Jupiler Pro League nog ongeslagen. Er staat na deze speeldag dus nog slechts één nul in de tabel: achter Cercle Brugge in de kolom van de gelijke spelen.

Cercle blaast flets Gent weg na rust

Gent kwam naar Jan Breydel met drie opeenvolgende draws in de tas, én met Orban en Cuypers aan de aftrap. De spitsen van de Buffalo's, die dit seizoen veel minder vlot de weg naar doel vinden, betaalden het vertrouwen van coach Vanhaezebrouck op geen enkel moment terug.

Op de bank van Cercle Brugge mocht Muslic wél tevreden zijn. Zijn team bracht de gebruikelijke hoge pressing en hield de bezoekers daarmee uit hun evenwicht. In de eerste helft leverde het boeiend voetbal op tussen de twee rechthoeken. Kansen waren schaars en zelden gevaarlijk.

Nog geen halve minuut ver in de tweede helft barstte de wedstrijd los. Een matige uittrap van Nardi keerde razendsnel terug en na een een-tweetje prikte Lopes da Silva de 1-0 in doel. Vanhaezebrouck keek het nog een kwartier geërgerd aan en voerde dan een viervoudige wissel door.  De facelift had eventjes effect, tot invaller Gandelman met twee voeten vooruit ingleed op Daland. Rood voor de Israëliër en Gent op apegapen.

Cercle ging tegen tien bezoekers op zoek naar de 2-0, vooral in de persoon van Denkey. De Gouden Stier vond een paar keer Nardi op zijn weg, terwijl Olaigbe genekt werd door bijzonder nipt buitenspel in de opbouw naar zijn afgekeurde goal.

De wedstrijd eindigde in chaos. Torunarigha kreeg eerst rood voor een schaar, maar werd na overleg met de VAR teruggehaald voor hij onder de douche was gekropen. Helemaal op het einde maakte Denkey toch nog de 2-0. De spits raakte daarbij het hoofd van doelman Nardi, waarna scheids Put snel affloot.

Cuypers: "Moeilijk om intensiteit te matchen"

Hugo Cuypers ging samen met Gent onderuit in Brugge. "In de eerste helft hebben we goede en slechte momenten afgewisseld. In de tweede helft komen we de tegengoal nooit te boven."

Een zeer vermijdbaar doelpunt, trouwens. "Dat mag niet gebeuren, zeker omdat wij de aftrap hebben. Het is niet zo dat zij een lange bal spelen die goed valt. Dan moet je de knop omdraaien en dat is niet gelukt. Dat is zeer frustrerend."

"Cercle Brugge is voor iedereen een moeilijke tegenstander. We weten dat we hun duelkracht en intensiteit moeilijk kunnen matchen. Dan moet je voetballend een oplossing vinden, maar dat is vandaag niet gelukt", sakkerde de spits.

Scoren lukt al een tijd niet meer voor Cuypers. "Ik ben een maandje out geweest. Het belangrijkste is dat we als ploeg resultaten neerzetten. Dan komen mijn doelpunten wel vanzelf."

Fase per fase

90+10' tweede helft
    90+10'

Einde!

Cercle Brugge heeft Gent een eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. De Vereniging was zeker in de tweede helft de betere ploeg, de bezoekers haalden nooit hun niveau en eindigden met tien man.

90+9'

Nardi geraakt

Geen leuke namiddag voor Nardi. De doelman speelt lang niet slecht, maar slikt wel twee goals en krijgt hier nog een schoen tegen zijn hoofd.

90+9'
    90+8'

Toch nog Denkey!

Denkey heeft dan toch zijn goaltje beet, en dat is verdiend. De Togolees wordt wel bijzonder weinig in de weg gelegd, maar het zal hem worst wezen.

90+8'
    90+7'

Krijgt Gent in alle verwarring eindelijk nog eens een aanval in elkaar?

90+5'
    90+5'

Welkom terug!

In het busje van de VAR vinden ze rood iets te streng. Put roept Torunarigha terug uit de catacomben en houdt het bij geel.

90+4'

Nog eens rood!

Gent gaat de wedstrijd volmaken met negen man. Scheids Put stuurt Torunarigha naar binnen, en dat begrijpen we ergens wel. Hij knipt zijn schaar erg bruut dicht.

90+2'
    90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
    90'

Bijna 2-0!

Met een lekker subtiel balletje zet Denkey Lopes alleen voor Nardi. De Fransman is zowat de enige Buffalo op niveau en houdt de 1-0 op het bord.

89'

Agbor werkt zelfs nog een verraderlijke knal van Lopes met zijn dij in hoekschop.