Stellantis vergoedt klanten die zijn benadeeld door AdBlue-systeem, maar nog steeds niet de Belgen: “Discriminatie”, zegt Testaankoop

In Italië heeft autogroep Stellantis ingestemd met het vergoeden van klanten die problemen hebben ondervonden met hun AdBlue-systeem. In België hebben duizenden consumenten de reparatiekosten uit eigen zak moeten betalen. Volgens Testaankoop is dit discriminatie.

Waarom is dit belangrijk?

Tienduizenden auto-eigenaars in heel Europa hebben problemen met het AdBlue-systeem, dat met behulp van een toevoeging aan de dieselmix zorgt dat auto's schoner. Adblue wordt sinds 2018 in dieselauto's gebruikt. Als de gebruikers hun auto niet (kostbaar) laten repareren, kan deze niet meer starten. vooral de merken van Stellantis lijken getroffen, hoewel ze niet de enige zijn.

In het nieuws: Testaankoop verzet zich tegen de aanpak van Stellantis.

In een persbericht hekelt Testaankoop het feit dat Stellantis, de groep boven automerken als Citroën, Peugeot, Opel en Alfa Romeo, gedwongen werd om klanten in Italië te vergoeden, terwijl ze in België blijft weigeren te luisteren.

Maar eerst: waarom veroorzaakt het AdBlue-systeem problemen?

  • Dit systeem is bedoeld om dieselauto's milieuvriendelijker te maken. Het is een speciale tank die om de 10.000 tot 15.0
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer