Gasexplosie blaast dak en gevel van kraakpand in Kortrijk

De schade in de Beukenlaan is groot.© Joerie Dewagenaere

In de Kortrijkse Beukenlaan vond zondagavond een ontploffing plaats in een leegstaand huis. Volgens de eerste berichten is er sprake van één gewonde.

Joerie Dewagenaere blg
Bron: Belga

Enkele minuten voor halfacht zondagavond kreeg de Kortrijkse brandweer een oproep binnen voor een explosie in de Beukenlaan. De ontploffing vond plaats in een pand dat volgens buurtbewoners al jaren leegstaat.

Volgens het parket werd het leegstaande pand bewoond door krakers. De gastoevoer was afgesloten met een prop, waardoor een gasophoping ontstond. Die heeft geleid tot de ontploffing.

De woning liep daarbij grote schade op. Het dak en een gevel zijn volledig weggeblazen. De explosie ging gepaard met een uitslaande brand. Een buurtbewoonster vertelt bij Het Nieuwsblad dat de glasscherven tientallen meters ver vlogen. ‘Het voelde als een aardbeving, het was een grote ravage toen ik naar buiten kwam’, vertelt een andere buurtbewoonster.

Eén kraker raakte lichtgewond en werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Fluvius was snel aanwezig om alle leidingen af te sluiten.