Clasico zindert na buiten het stadion: politie moet ingrijpen bij rellen na Standard-Anderlecht

Na de clasico tussen Standard en Anderlecht liep het helemaal uit de hand. Supporters van paars-wit konden de nederlaag niet verkroppen. Zij bestookten de Standard-fans met vuurpijlen, die daar uiteraard op reageerden. Het kwam zelfs zover dat de ordediensten moesten chargeren. Zowel politieagenten op paarden als het waterkanon kwamen in actie.

Wout Libin

Na de wedstrijd Standard-Anderlecht, met 3-2 gewonnen door de Rouches, kwam het tot een aanvaring tussen de twee supportersclans. De Anderlecht-supporters bestookten die van de concurrent met vuurpijlen, waarop de Standard-fans reageerden. De ordediensten moesten dan ook ingrijpen.

Eerst chargeerden agenten te paard de woedende Standard-supporters, waardoor zij naar achteren – weg van die van Anderlecht – werden gedwongen. Vervolgens kwam de oproerpolitie in actie. Zij dwongen de Luikse heethoofden achter het hek, terwijl ze gebruikmaakten van het waterkanon. En dat werkte. Er werd zelfs een urinoir omvergelopen.

Nadien keerde de rust gelukkig relatief snel terug.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik