Hartige quiche met zongedroogde tomaatjes en pancetta van Sonja Peeters / Chef Pieter-Jan Lint & fotograaf Tony Le Duc
Volledig scherm
PREMIUM
Hartige quiche met zongedroogde tomaatjes en pancetta van Sonja Peeters / Chef Pieter-Jan Lint & fotograaf Tony Le Duc © Lot Van Riel / Tony Le Duc

“Ik denk niet dat je een vleeseter zal overtuigen met een stukje tofu”: maar hoe lukt het dan wél om minder vlees te eten?

Op 23 oktober start de week zonder vlees. Plantaardiger eten wordt overal aanbevolen voor het milieu én de gezondheid, maar toch is het vaak een drempel om er effectief werk van te maken. “Toch kan je met heel kleine dingen je gewone gerechten plantaardiger maken”, leggen chef Pieter-Jan Lint en fotograaf Tony Le Duc van ‘De Basis Plantaardig’ uit. Ze tippen hoe je het aanpakt bij 'moeilijker eters’ én delen 4 verrassende recepten. “Begin met iets simpels zoals quiche.”