Gwendolyn Rutten is vandaag Vlaams Parlementslid. Maar in 2024 zal ze zich alleen nog op Aarschot richten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gwendolyn Rutten is vandaag Vlaams Parlementslid. Maar in 2024 zal ze zich alleen nog op Aarschot richten. © BELGA

Open Vld staat in rep en roer na aanstelling Van Tigchelt en nationale exit Rutten: reconstructie van een genadeloze strijd

Open Vld staat in rep en roer na de aanduiding van Paul Van Tigchelt als minister van Justitie. Oud-voorzitter Gwendolyn Rutten - ook gepolst voor de job - stopt teleurgesteld met nationale politiek en krijgt daarbij bijzonder veel steun. Voor veel parlementsleden voelt de keuze voor een niet-politicus als een “miskenning van het talent en de ervaring in eigen rangen”.

325 reacties

  • Jean-Marie Gijsen

    6 maanden geleden
    De top van Ovld denkt dat ze allemaal premier zijn. Hoewel er dat maar ene is. Magnette. En nog snappen ze het niet. Eigen vel eerst.
  • dirk windels

    6 maanden geleden
    Het is een goede zaak dat het stelletje ruziemakers zullen wegblijven. Het zijn opportunisten die enkel aan zichzelf denken en niet aan de vernieuwing van de partij en het land. Het gaat hem hier over continuïteit en veiligheid van het land en niet de eigenbelangen .
  • Marc Baeyens

    6 maanden geleden
    Alvast één direct voordeel bij deze benoeming : Rutten stapt uit de politiek. Zij heeft de ondergang van OPEN vld ingezet door de belangen van Vlaanderen niet meer op de eerste plaats te stellen. Zij heeft het confederalisme uit de statuten geschrapt en laten vervellen tot een belgicistische partij. En nu ambieerde ze nog een ministerpostje om nog meer schade aan te richten ... ook aan haar kwelduivel N-VA natuurlijk. Respect heeft ze enkel voor zichzelf.
  • Martin Van Lersberghe

    6 maanden geleden
    Elke (drog-) reden is er eentje om het zinkend schip te verlaten! liefst met de zakken goed gevuld!
  • SAM Bedfort

    6 maanden geleden
    De Croo gedraagt zich als Trudeau, een echte totalitair. Ongelofelijk dat die zijn post kan behouden.