25 restaurants serveren week lang geen vlees tijdens ‘Week zonder Vlees’: 4 Limburgse deelnemers

Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst.

Bron: BELGA

Voormalig sterrenchef Frank Fol heeft verschillende restaurants overtuigd om een week lang alleen vegetarische menu’s aan te bieden. Fol wil als ambassadeur van de Week Zonder Vlees een positieve en inclusieve campagne op gang brengen. “Op dit moment wordt er nog te veel vlees gegeten”, zegt Fol. “De campagne kan gewoonten veranderen en ons laten zien dat er ook andere opties zijn. Door meer groenten te eten kunnen we zowel onze gezondheid als het milieu verbeteren.”

Ambassadeur en voormalig sterrenchef Frank Fol heeft verschillende restaurants overtuigd om een week lang alleen vegetarische menu’s aan te bieden.© Wim Daneels

De Week Zonder Vlees is een oorspronkelijk Nederlands idee. Bedenkster Isabel Boerdam voerde de eerste editie in 2018 in haar eentje. Haar Stichting Nationale Week Zonder Vlees vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom promoot de organisatie een flexitarisch eetpatroon waarin vlees, vis en zuivel afgewisseld worden met plantaardige ingrediënten.

Op de website www.weekzondervlees.be zijn de deelnemende restaurants verzameld. Sommige restaurants, zoals Lento in Hasselt, bieden altijd vegetarische menu’s aan.

Ook Vivendum in Dilsen-Stokkem doet mee

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer