© REUTERS

VIDEO. Een overstapje om van weg te dromen: Leon Bailey pakt uit met bloedmooie goal op assist van Youri Tielemans

Aston Villa toonde zich tijdens de negende speelronde in de Premier League enkele maatjes te groot voor West Ham United: 4-1. Douglas Luiz (30. en 51.) schonk de Villans een dubbele bonus. Jarrod Bowen (56.) prikte tegen namens de Hammers, Ollie Watkins (74.) en Leon Bailey (89., ex-Racing Genk), op aangeven van de pas ingevallen Youri Tielemans, diepten verder uit. Villa palmt in de tussenstand van de Engelse eerste klasse de vijfde plaats in met negentien eenheden.

Vincent Van Genechten

De goal van Bailey:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Almeria en Ramazani verliezen

Het snertseizoen van Almeria in La Liga kent voorlopig geen beterschap. Zondagnamiddag legde het op de tiende speeldag de duimen voor Girona met 5-2.

Na 24 minuten speeltijd leken de bezoekers nochtans op weg naar de overwinning dankzij twee doelpunten van Leo Baptistao (2. en 24.). De gastheer boog de scheve situatie echter nog voor rust in zes dolle minuten helemaal om via Ivan Martin (37.) en Artem Dovbyk (39. en 43.).

In de tweede helft plaatsten ook Savio (71.) en Cristhian Stuani (85.) hun naam op het scorebord. Largie Ramazani kwam in de 68e minuut van de verliezende bank.

Girona beent zo grootmacht Real Madrid bij aan de kop van het klassement in de Spaanse eerste klasse met 25 punten. Almeria bengelt helemaal onderin met amper drie punten.

Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam komen niet tot scoren

De confrontatie tussen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam tijdens de negende speelronde van de Eredivisie heeft geen doelpunten opgeleverd (0-0).

Middenvelders Philippe Rommens (Go Ahead) en Arno Verschueren (Sparta) kregen een basisplaats van hun coaches, maar konden hun team uiteindelijk niet aan winst helpen. Beide spelers maakten de 90 minuten vol.

In het klassement van de Nederlandse hoogste afdeling begeeft Go Ahead zich op de vijfde plaats met veertien punten. Sparta bezet de zevende positie met twaalf eenheden.

© AFP

Thorup loodst Augsburg meteen naar ruime zege

Augsburg heeft onder leiding van Jess Thorup uitgehaald op de achtste speeldag van de Bundesliga. De Deense ex-trainer van AA Gent en Racing Genk dirigeerde zijn nieuwe team zondagavond naar een riante 2-5 overwinning op het veld van FC Heidenheim.

Tim Kleindienst (17., ex-AA Gent) en Jan-Niklas Beste (18.) leken aanvankelijk het debuut van Thorup te vergallen, maar Phillip Tietz (29.), Mads Pedersen (41.) en Ermedin Demirovic (42.) stelden nog in de eerste helft orde op zaken. Felix Uduokhai (64.) en Elvis Rexhbecaj (87.) deden er na de pauze nog een vierde en vijfde bezoekende goal bij. Arne Engels mocht in de 70e minuut opdraven in het winnende kamp. In de rangschikking van de Duitse hoogste afdeling wipt Augsburg naar de tiende plaats met acht punten.

Clermont en assistgever Caufriez smeren Lyon rode lantaarn aan

Clermont heeft zondagavond tijdens de negende speelronde van de Ligue 1 zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Tijdens een clash in de onderste regionen pakte het de scalp van Olympique Lyon met 1-2.

Muhammed Cham (10.) wees de bezoekers al vroeg de weg, Yohan Magnin (35.) zorgde op aangeven van Maximiliano Caufriez voor een dubbele marge bij het opzoeken van de kleedkamers.

Een driedubbele wissel bij aanvang van de tweede helft leverde een snelle aansluitingstreffer van Corentin Tolisso (52.) op. Clermont werd nadien overrompeld, maar doorstond de storm. Rots in de branding Caufriez ging vijf minuten voor tijd naar de kant.

In de tussenstand van de Franse hoogste afdeling is Clermont nu zeventiende met vijf punten. Het nog zegeloze Lyon glijdt af naar de achttiende en laatste positie met drie eenheden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer