De nieuwe tekenaar van 'De Kiekeboes' - Charel Cambré - toont links de eerste (voorlopige?) schetsen, terwijl geestelijke vader Merho rechts van Fanny een afscheidskus krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe tekenaar van 'De Kiekeboes' - Charel Cambré - toont links de eerste (voorlopige?) schetsen, terwijl geestelijke vader Merho rechts van Fanny een afscheidskus krijgt. © vincent duterne/photo news / Joel Hoylaerts / Photonews

De Kiekeboes gaan dan toch door, mét een nieuwe tekenaar: “Ze zullen er anders uitzien, maar Fanny wordt nog belangrijker”

‘De Kiekeboes’ krijgen als populairste stripfamilie van het land alsnog een tweede leven. Met tekenaar Charel Cambré (55) en scenarist Nix (54) vond geestelijke vader Merho - die afgelopen zomer zijn afscheid aankondigde - dan toch de gedroomde opvolgers. “En natuurlijk zullen mijn ‘kinderen’ er voortaan anders uitzien, maar dat was nét mijn uitdrukkelijke eis voor hun voortbestaan.”

8 reacties

  • Nico Claesen

    6 maanden geleden
    Pfff Het is gewoon een kompleet nieuwe strip met in de hoofdrol een familie die (toevallig) de zelfde naam heeft. Zo kan de nieuwe strip verder surfen op het succes en bekendheid van de oude.
  • bart olievier

    6 maanden geleden
    Charel Cambre is een top tekenaar !!!! Dit komt vast wel goed.
  • Mario DE CAERLE

    6 maanden geleden
    Waarom het geheim moest blijven? Omdat eerst "de laatste" en "de volledige reeks" moesten verkocht worden. Nu dat gebeurd is, mag je weten dat de reeks gewoon verder gaat.
  • Ronny Cypers

    6 maanden geleden
    simpel, dan is het gedaan voor mij met kiekeboe. veranderen is voor niets nodig.
  • Jelle Vanstraelen

    6 maanden geleden
    Als ik zie wat die tekenaar met Amoras creëerde (dat qua verkoop trouwens niet veel potten breekt) houdt het voor mij op.