Justitieminister Paul Van Tigchelt over onvrede binnen Open Vld: “Jammer, maar ik moet me focussen op mijn job”

De aanstelling van Paul Van Tigchelt, een expert en geen politicus, als de nieuwe minister van Justitie zorgt binnen Open Vld voor heel wat onvrede.

Dat hij geen verkozen politicus is en nu minister wordt, ligt bij sommigen binnen de partij moeilijk. Onder meer oud-voorzitter Gwendolyn Rutten en Mercedes Van Volcem lieten hun ongenoegen al blijken. “Uiteraard heb ik daarover nagedacht. Ik vind het jammer. Maar ik moet mij focussen op mijn taak nu. Het land zit, na vijf jaar, opnieuw op dreigingsniveau 3. Dat betekent dat de dreiging opnieuw ernstig is. Ik moet mij focussen op mijn job. En dat is het vertrouwen herstellen en zorgen dat de veiligheidsketen goed functioneert en wordt versterkt.”

“Als ik goed tel, heb ik negen jaren op ministriële kabinetten gewerkt. Ik ken het reilen en zeilen in de Wetstraat bijhoorlijk goed”, besluit Van Tigchelt. “Ik heb zaken voor het parlement voorbereid. Dus ik weet ongeveer hoe het er voor de schermen aan toe gaat. Maar ik voel veel steun en vertrouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER