Brandweer Brussel

Gebouw in Ukkel vat vuur: 2 gewonden en 5 appartementen onbewoonbaar 

Zondagnacht is brand uitgebroken in een appartementsgebouw in de Winston Churchillaan in Ukkel. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht met een rookintoxicatie. Ook zijn vijf appartementen nu onbewoonbaar. De brand is per ongeluk ontstaan, al is de exacte oorzaak nog niet duidelijk. 

In de Brusselse gemeente Ukkel zijn afgelopen nacht twee personen gewond geraakt bij een appartementsbrand. Dat meldt de Brusselse brandweer maandag. Door de brand zijn vijf appartementen onbewoonbaar.

Het vuur brak omstreeks 03.40 uur uit in een duplex op de vierde verdieping van een flatgebouw met vijf verdiepingen aan de Winston Churchillaan in Ukkel. "Bij onze aankomst ging het al om een uitslaande brand", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. 

Rookintoxicatie

"Een bewoner had zich in veiligheid gebracht op zijn balkon achteraan. Een ladderbedienaar is via de voorzijde in het gebouw geklommen en heeft de bewoner uitgerust met een reddingsmasker aangesloten op zijn perslucht, en de persoon geëvacueerd. Deze persoon en de bewoner van het getroffen appartement werden met een rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bewoners waren ongedeerd."

De brandweer kon het vuur blussen, maar zowel de twee duplexen op de vierde verdieping, als de twee flats op de vijfde verdieping, en een duplex op de derde verdieping zijn door de brand onbewoonbaar. De bewoners worden opgevangen door de politie van de zone Marlow (Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde). De brand kende een accidentele oorzaak, maar de exacte oorzaak moet nog nader bepaald worden, aldus de brandweer.

Goede reflex van bewoners

"De bewoner van de vierde verdieping heeft de goede reflex gehad de deur van zijn flat bij de evacuatie achter zich te sluiten", zegt de brandweerwoordvoerder nog. "De bewoner van de vijfde verdieping heeft ook goed gehandeld door te gaan schuilen op zijn balkon en zijn aanwezigheid kenbaar te maken en niet via de trappenhal met rook te evacueren."

Brandweer Brussel
Brandweer Brussel

Meest gelezen