Dag één na de zware explosie in een leegstaande rijwoning langs de Beukenlaan in Kortrijk. De schade is enorm, zo blijkt uit de dagbeelden. Nathalie Eggermont van PVDA wil dat er grondig onderzoek komt naar de gebeurtenissen van de voorbije week.
Volledig scherm
PREMIUM
Dag één na de zware explosie in een leegstaande rijwoning langs de Beukenlaan in Kortrijk. De schade is enorm, zo blijkt uit de dagbeelden. Nathalie Eggermont van PVDA wil dat er grondig onderzoek komt naar de gebeurtenissen van de voorbije week. © Hans Verbeke / facebook

Buurtbewoners Nieuw Kortrijk razend na gasexplosie: “Waarom zijn leidingen niet onmiddellijk afgesloten na het eerste gaslek dinsdag?”

De zware ontploffing van zondagavond in een leegstaande sociale woning in de Beukenlaan in Kortrijk veroorzaakt beroering. “Het had vorige dinsdag al kunnen gebeuren”, zegt buurtbewoner Patrick Leny. “Toen was er een identiek gaslek als gevolg van koperdiefstal. Daarna werd beloofd dat de gastoevoer in alle leegstaande woningen zou afgesloten worden. Dat gebeurde blijkbaar niet.” Schiet de Kortrijkse woonmaatschappij SW+ nu wel in actie?