© HBvL

© RV

thumbnail: null
thumbnail: null

Wonderlijk Wild in je eigen tuin

Tijdens de maand mei zetten de stedelijke adviesraad en de stedelijke milieudienst de Beringse acties t.v.v. onze bijen in de kijker in de bibliotheek. Wil je zelf ook zorgen voor een ‘wonderlijk wilde’-tuin waar bijen maar ook wilde planten en dieren een thuis vinden? Bezoek de tentoonstelling in de bib of kom naar de themalezingen!

RV

Tentoonstelling ‘Wonderlijk wild in je eigen tuin’dinsdag 2 tot en met woensdag 31 mei

Wil jij een tuin waar wilde planten en dieren een nieuwe thuis vinden? Waar je kan genieten van de natuur om je heen? Dan helpen Natuurpunt en Velt je met de tentoonstelling ‘Wonderlijk Wild’ op weg.Wist je dat alle Vlaamse tuinen samen bijna evenveel grond innemen als de bossen in Vlaanderen? Reden te meer dus om deze kleine stukjes natuur om te vormen tot een paradijs voor vogels, amfibieën, bijen, vlinders en andere diertjes. Grote tuin, kleine tuin of geveltuin? Alle bee(s)tjes helpen in de strijd voor meer natuur en een beter milieu, maar dan moeten onze tuinen nog een stuk wilder! Leer doorheen deze interactieve tentoonstelling tien tips om zelf een heleboel 'wildlife' te creëren in je eigen tuin. Van composteren naar blotevoetenpad tot natuurlijke schuttingen.

‘Wonderlijk Wild’: Joeri Cortens verteltdinsdag 2 mei om 19.30 uurGratis

Creatieve ideetjes om je tuin om te toveren in een heerlijke plek om te leven en te spelen, met aandacht voor haar natuurlijke bewoners. Meer plezier, meer natuur, minder werk. Joeri Cortens is educatief medewerker bij Natuurpunt. Hij is bekend van de tv-programma’s ‘Het zijn net mensen’ en ‘Wild van dieren’.Schrijf je in via bibliotheek@beringen.be, T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib tijdens de openingsuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer