Hugo openhartig over dood Nicole in “Het Huis”: “Ik besefte gelukkig op tijd dat ik hulp nodig had”

Hugo Sigal praat in een nieuwe reeks van het VRT1-programma “Het Huis” openhartig over de dood van zijn Nicole. “Ik heb het nog altijd lastig als ik plots beelden van haar op televisie zie”, vertelt hij in “Goeiemorgen morgen!” op Radio2. De aflevering van “Het Huis” is vanavond te zien op VRT1. 

Bijna een jaar geleden stierf zangeres Nicole Josy. Een zware klap voor haar man, Hugo Sigal, die naast een podium, ook meer dan 50 jaar van zijn leven met haar deelde. Hij praat openhartig over haar dood met programmamaker Eric Goens. Dat gesprek is vanavond te zien in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van het VRT1-programma “Het Huis”. 

BELUISTER: Hugo Sigal vertelt in "Goeiemorgen morgen!" over de moeilijke periode na de dood van Nicole

“Ik heb me helemaal bloot gegeven en daar heb ik geen spijt van”, zegt hij in “Goeiemorgen morgen!” op Radio2. Hij praat over de eerste weken na de dood van Nicole. “Die waren zo ontzettend moeilijk. Ik zag het leven niet meer zitten. Het was zelfs zo erg dat ik pillen had klaargelegd, zodat ik zelf kon sterven. Gelukkig besefte ik op tijd dat ik hulp nodig had.” Hugo belde met een dokter en kon zo snel bij een rouwcoach terecht.

Ik had de dozen klaar staan om haar spullen in te stoppen, maar het lukte niet

Hugo Sigal, zanger

Het gaat nu beter met Hugo, maar hij heeft het soms nog lastig. “Als ik haar onverwacht op televisie zie bijvoorbeeld. Ik kan het nog altijd niet helemaal plaatsen, maar ik moet verder met mijn leven.” Zo probeerde Hugo ook om de spullen van Nicole op te ruimen. “Ik had de dozen klaar staan om haar spullen in te stoppen, maar het lukte niet. Enkel de spullen die ze nooit gedragen heeft, kon ik uiteindelijk wegdoen. Aan de rest heb ik te mooie herinneringen.” 

BEKIJK: Hugo schreef na de dood van Nicole een nummer over hoe lastig het is om afscheid te nemen

Videospeler inladen...

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan je 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. Je kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Meest gelezen