Topklimmer Simon Yates is nog niet toe aan vakantie en wil beruchte monstercol bedwingen: “Iets anders dan we gewend zijn”

Het wielerseizoen mag er dan wel officieel op zitten, Simon Yates (31) is nog niet in volle vakantiemodus. De Brit van Jayco AlUl gaat samen met ploegmakker Jesus David Peña (23) naar Taiwan om er ‘de beruchte KOM Challenge’ te rijden.

Vincent Van Genechten

Dat is een wedstrijd voor profs en semiprofs, die nu vrijdag 27 oktober plaatsvindt en niet voor doetjes is. Er moet weliswaar ‘slechts’ 103 kilometer afgelegd worden, maar de aankomst ligt op Mount Hehuan. Dat is een beklimming van liefst 87 (!) kilometer lang. Het stijgingspercentage bedraagt gemiddeld 3,5 procent, maar er zijn stroken bij tot 27 procent. De top ligt op 3275 meter hoogte. De start van het gebeuren - dat sinds 2012 doorgaat - wordt gegeven in Qixingtan.

“De Taiwan KOM Challenge is iets anders dan wat we gewend zijn”, aldus Yates, die in de voetsporen wil treden van onder andere Vincenzo Nibali. De Italiaan heeft nog steeds de recordtijd staan met 3u19:54. “Deze wedstrijd begint op zeeniveau en vervolgens wordt er naar ruim 3000 meter geklommen. Er zijn niet veel van dit soort beklimmingen. Koersen op één lange beklimming zal een heel interessante uitdaging zijn en totaal anders dan alles wat ik eerder heb gedaan. Ook zal het een unieke ervaring zijn om naast renners van over de hele wereld aan de start te staan. Het zal speciaal voor ons als team zijn om in Taiwan te zijn. Het is de thuisbasis van Giant en het zal leuk zijn om het merk te vertegenwoordigen, de mensen te ontmoeten die achter de schermen werken en ook een aantal fans te ontmoeten.”

Yates is een van de beste klimmers ter wereld. De Brit won in zijn carrière al ritten in de drie grote ronden en schreef in 2018 de Vuelta op zijn naam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer