Op deze plaats gebeurde het ongeval vrijdagochtend. De fietser reed links op het fietspad richting Neeroeteren en belandde door een uitwijkmanoeuvre op de rijbaan waar op dat moment een auto met caravan passeerde.© rr

Politie zoekt getuigen van dodelijk ongeval met fietser (64) in Maaseik

Maaseik -

De politie Maasland zoekt getuigen van het dodelijke ongeval met een fietser vrijdagochtend om 7.50 uur op de Diestersteenweg in Maaseik. De 64-jarige Jan Peters kwam na een uitwijkmanoeuvre op de rijbaan terecht en botste tegen een wagen met caravan.

Voor het onderzoek naar de omstandigheden zoekt de politie personen die het ongeval zagen gebeuren of die rond dit tijdstip in de buurt waren. De aanrijding vond plaats op de Diestersteenweg, vlak bij de verkeerslichten in de omgeving van het ziekenhuis Maas en Kempen.

© JEFFREY GAENS

De fietser reed richting Neeroeteren, op het fietspad links van de Diestersteenweg, in de correcte rijrichting. Hij moest op een gegeven moment uitwijken – mogelijk voor een andere fietser – en botste nadien tegen een wagen met een brede caravan die ook richting Neeroeteren ging. Op het moment van het ongeval rond 7.50 uur was het erg druk op de Diestersteenweg. De politie denkt dat er mensen zijn die het ongeval zagen gebeuren. Zij kunnen de politie helpen om een juiste reconstructie te maken van wat er zich die ochtend kan hebben afgespeeld. (maw)

Wie meer informatie heeft over het verkeersongeval kan contact opnemen met de politie op het telefoonnummer 089/56.92.11 of via mail naar PZ.Maasland@police.belgium.eu
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer