© RR

Kleuters kunnen herfstvakantie lang op zoek naar sprookjesfiguren langs de oude Maas

Dilsen-Stokkem -

Nog op zoek naar een leuke activiteit tijdens de herfstvakantie? In Stokkem kunnen kinderen zich uitleven tijdens een ­verhalenzoektocht langs de oude Maas. Daarbij gaan ze op zoek naar ‘Pinkies’, piepkleine sprookjes­figuren die her en der verstopt zijn.

“De verhalenzoektocht gaat over de magische wereld van de Pinkies”, vertelt Lotte Jacobs van de afdeling welzijn, vrije tijd & cultuur Dilsen-Stokkem. “Het is een wonderlijke zoektocht voor kleuters vanaf 2,5 jaar die start aan de parking van het Visitor Center De Wissen. De Pinkies, piepkleine wezentjes, leven in een 3 kilometer lang landschap in vogelkastjes, boomholtes of zelfs in een geheime box in de grond. Alles wat je moet doen is de QR-code scannen en luisteren naar het verhaal van Pinkie Lena, verteld door actrice Joke Emmers.”

Quin Paulussen (5) was met mama Kim er als de kippen bij om de route te volgen. “Ik heb tien huisjes gevonden”, vertelt Quin fier. “Eén Pinkie woonde zelfs in een boom. Ik was tien keer groter dan Pinkie. De verhaaltjes waren leuk. Bij de laatste Pinkie mochten we een brief schrijven. De brief mochten we in een postbus stoppen. Ik hoop dat Pinkie mijn briefje leest.” (mmd)

De magische wereld van de Pinkies is tot en met 5 november gratis te beleven. e kan vanaf parking Visitor Center De Wissen aan de Negenoordlaan 2 in Stokkem op zoek naar de Pinkies

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer