© BELGA

Lommel United probeert via arbitrageprocedure alsnog in Proximus League te blijven

Na Westerlo komt ook Lommel United als belanghebbende partij tussenbeide bij de arbitrageprocedure die Excel Moeskroen aangespannen heeft bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om zijn proflicentie te verkrijgen. Dat heeft Willem-Alexander Devlies, advocaat van de Limburgers, bevestigd aan Belga.

Belga

Lommel slaagde er afgelopen vrijdag niet in zich te handhaven in de Proximus League (1B). Na een 1-0nederlaag op het veld van OH Leuven degraderen de Limburgers naar de eerste amateurklasse. Toch kan Lommel voor de groene tafel nog wel zijn plekje in 1B veilig stellen. Als Antwerp of Moeskroen via het BAS geen proflicentie krijgt, blijft Lommel immers een profclub.

De club bevestigde al dat er een tussenkomst zal komen in het dossier Moeskroen. “Voor de zaak Antwerp is er nog niets beslist”, aldus Devlies. Moeskroen moet zijn licentiedossier op 5 mei (18u) gaan verdedigen voor het BAS, en zal meer klaarheid moeten scheppen over zijn banden met Gol Football Malta, een Maltese vennootschap van de Israëlische makelaar Pini Zahavi. Ook Westerlo stapt mee in de procedure. De Kemphanen wisten sportief het behoud in de Jupiler Pro League niet te bewerkstelligen, maar kunnen volgend seizoen wel in 1A aantreden als Moeskroen geen licentie krijgt.

Afgelopen vrijdag kondigde ook OHL-interimvoorzitter Chirs Vandebroeck aan Lommel te zullen steunen als de Limburgers besloten om mee in te stappen in de arbitrageprocedure van Moeskroen. “Ik zal in dat geval een oproep richten tot alle ploegen van 1B om Lommel te steunen zodat wij allemaal samen een krachtig signaal geven dat wat al drie jaar gebeurt in Moeskroen niet door de beugel kan”, aldus Vandebroeck.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer