© Play

Miss Tattoo, een Vlaams Parlementslid en een biotechnoloog: dit zijn de nieuwe kandidaten van ‘Bake Off Vlaanderen’

Een stoere Miss, een ex-deelnemer en een politica: in het zevende seizoen van Bake Off Vlaanderen wagen de meest diverse profielen zich aan de bekendste bakwedstrijd van het land. De tien kandidaten zijn in de ervaren handen van presentator Wim Opbrouck.

Eline Vandegehuchte

LEES OOK. Wim Opbrouck kondigt nieuw seizoen ‘Bake off Vlaanderen’ aan met spectaculaire circusshow: “De menselijke kanonskogel!”

Aaron (31)

De Antwerpse Aaron is overdag verlichtingstechnicus, maar in zijn vrije tijd gaat hij op in rollenspellen zoals Dungeons And Dragons. Hij is fan van anime en games, maar daarnaast is hij ook een liefhebber van het betere bakspel. Het liefst met een streep muziek op de achtergrond.

© Play4

Britt (31)

Britt uit Lier is mama van twee, maatschappelijk werker, verpleegkundige én perinataal coach. Ze heeft niet veel vrije tijd, maar bakken is wel dé uitlaatklep. Ze houdt van rustieke taarten en verkiest smaak boven vorm.

© Play4

Debbie (38)

Debbie komt uit Eeklo en werkt als clustermanager voor een uitzendkantoor. Ze heeft drie dochters en drie poezen, dat terwijl ze naar eigen zeggen een echte ‘cleanfreak’ is. “Rust in huis is rust in het hoofd”, zo klinkt het. Pas twee jaar geleden begon ze met bakken, maar het liefst zou ze er haar beroep van maken.

© Play4

Felix (16)

Jongste telg uit het gezelschap is de 16-jarige Felix uit Vloesberg (Henegouwen). Voor de fans van Bake Off Junior is hij geen onbekende: hij nam al deel aan het eerste seizoen. Momenteel zit Felix in het vijfde middelbaar in de richting Latijn-moderne talen. Zijn vrije tijd gaat naar zijn bakbedrijfje: Félicieux. Dat hij veel bijleerde sinds zijn eerste tv-ervaring, wil hij nu graag bewijzen.

© Play4

Jante (26)

Jante uit het Antwerpse Heist-op-den-Berg werkt als somnologisch verpleegkundige en staat drie keer per week in de crossfit-les. Ze noemt zichzelf ietwat onhandig, maar dat houdt haar niet tegen: na drie pogingen tot inschrijven heeft ze eindelijk een plek bemachtigd in de baktent van Bake Off.

© Play4

Joy (27)

Joy komt uit Meulebeke, waar ze aan de slag is in het bedrijf van haar broer in totaalrenovaties. Iets compleet anders dan wat haar diploma’s zorgkunde en security zeggen. In 2019 werd ze Miss Tattoo Belgium en dit jaar is ze finaliste Miss Fashion 2024. Goed voor meer dan tienduizend volgers op Instagram. Haar lievelingstaarten? De exemplaren met veel spektakel.

© Play4

Katia (55)

Katia uit Liedekerke is professor in de communicatiewetenschappen aan de VUB, schepen in Liedekerke en parlementslid voor Vooruit. Ze houdt van Italië, in het bijzonder de kunst en cultuur, maar ook de keuken kan haar bekoren. Haar liefde voor het bakken kwam er pas sinds de coronaperiode – hoewel ze zelf geen zoetekauw is, maar haar gezin is fan.

© Play4

Lisa (31)

De Antwerpse Lisa werkt als stewardess voor Brussels Airlines en verkoopt kleding in bijberoep. Reizen, cava drinken en koken zijn haar favoriete bezigheden. Mooie taarten verdienen de perfecte afwerking, vindt ze. Of dat ook zal lukken onder tijdsdruk in de baktent?

© Play4

Pieter (27)

De 27-jarige Pieter woont in Antwerpen maar komt uit Limburg. Hij kocht zich onlangs in bij een start-up. Zijn hart gaat sneller kloppen van Duvel en vlaai, een combinatie die hem ook een heuse Instagramcommunity opleverde en een droom van een vlaaienwinkel met beer pairing. Hij bakt niet veel, maar wel minstens een keer per week: in de bakles.

© Play4

Stephen (41)

Stephen woonde de afgelopen acht jaar in Zuid-Korea voor zijn job als professor plantbiotechnologie. Pas onlangs verhuisde hij terug naar België, waar hij werkt aan de Erasmushogeschool Brussel. Stephens motto: meten is weten. Of dat nu in het labo of in de keuken is, precisie is belangrijk.

© Play4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER