© Instagram / BELGAIMAGE

Museum in Parijs ligt onder vuur voor wassen beeld van Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Het beroemde Parijse wassenbeeldenmuseum Grévin ligt onder vuur door een beeld van de Amerikaanse acteur Dwayne “The Rock” Johnson. Het beeld toont een pak lichter dan de werkelijke huidskleur van de acteur en daar is ‘The Rock’ zelf niet blij mee: “Ik ga contact opnemen met het museum.”

Gilles Liesenborghs

Het nieuwe beeld van de Amerikaanse acteur werd vorige week al onthuld, maar Johnson kreeg er pas gisteren lucht van. Een komiek had online de spot gedreven met het beeld, omdat ‘The Rock’ er een opvallend lichte huidskleur op lijkt te hebben gekregen. Johnson, die een Samoaanse moeder en een zwarte Canadese vader heeft, houdt er in het echt nochtans een duidelijke bruine teint op na.

De acteur was dan ook niet bepaald onder de indruk van zijn nieuwe wassen beeld in Grévin. In een reactie op Instagram liet ‘The Rock’ weten dat zijn team contact zal opnemen met “de vrienden van museum Grévin”. De ‘Fast and the Furious’-acteur wil dat het museum werk maakt van een “update” van zijn wassen beeld, “te beginnen met zijn huidskleur”.

Ook andere gebruikers op sociale media hebben al kritiek geuit op het beeld. “Hij ziet er meer uit als een Oost-Europese loodgieter”, schreef iemand op Instagram. Iemand anders heeft het over “het slechtste wassen beeld dat hij ooit al heeft gezien”. Hoewel hij wil dat het beeld zo snel mogelijk wordt aangepast, lijkt Johnson zelf er wel niet al te zwaar aan te tillen. “Volgende keer als ik in Parijs ben, stop ik voor een drankje met mezelf.”

Het museum heeft ondertussen laten weten dat ze gehoor gaan geven aan de kritiek. “Onze teams zijn bezig met het herwerken van het beeld”, zegt een woordvoerder van het museum aan de Franse krant Le Parisien. Volgens de krant zal er olieverf worden gebruikt om de huidskleur donkerder te maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer