Scheidsrechter Jonathan Lardot tikt VAR op de vingers en geeft Brian Riemer gelijk: “Anderlecht had een penalty moeten krijgen”

En of Standard-Anderlecht een beladen partij was. Door het scoreverloop, door de kolkende sfeer en zeker ook door enkele gecontesteerde scheidsrechterlijke beslissingen. Dienstdoend ref Jonathan Lardot zorgde vandaag zelf voor duiding. “Anderlecht had een penalty moeten krijgen.”

Guy Van Den Langenbergh

De bewuste fase speelde zich af in de slotfase van de partij. Wat we zien, is dat Kasper Dolberg na een contact met Zinho Vanheusden tegen de grond gaat. “Ik had oog voor de bal en dus niet voor de twee spelers”, reageerde Lardot. “Ik zie Dolberg op de grond liggen en vraag de VAR om de fase te checken. Zij oordeelden dat er van een strafschop geen sprake kon zijn.”

Anderlecht-coach Brian Riemer kwam na afloop verhaal halen. “En nu ik de beelden achteraf bekeken heb, heeft hij gelijk. Ik had liever gehad dat de VAR me naar het scherm had geroepen zodat ik zelf kon oordelen. Afgaande op de beelden zou ik Anderlecht een strafschop hebben gegeven en geel voor Vanheusden voor onsportief gedrag.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer