© IMAGO/Sportimage

Tottenham klimt naar leiding Premier League na makkelijke derbyzege tegen Fulham

Dankzij een treffer en een assist van de onvermijdelijke Son Heung-min nam Tottenham de maat van Londens stadsgenoot Fulham: 2-0. Door deze zege klimmen de Spurs naar de leiding in de Premier League. Manchester City en Arsenal volgen op twee punten van de leider.

Guy Van Den Langenbergh

Met treffers net voor en net na de rust trok Tottenham uiteindelijk op economische wijze het laken naar zich toe. Telkens lag slecht uitverdedigen van de Fulham-defensie aan de basis van de goals. Na een eerste balverlies was het Richarlison die de Zuid-Koreaan Son Heung-min vond. Die veinsde een schot, kapte zich vrij en haalde daarna verwoestend met rechts uit.

Fulham, met Timothy Castagne en Andreas Pereira in de basis, probeerde nog wel de bakens te verzetten maar had te weinig stootkracht voor het doel van de Spurs. De wedstrijd ging iets voor het uur definitief op slot. Opnieuw werd er slecht uitverdedigd. Hojberg vond Son die deze keer de rol van aangever voor zijn rekening nam. Engels international James Maddison nam de assist in dank aan en klopte Fulham-doelman Leno met een loepzuivere plaatsbal. Game over!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fulham kon niet anders dan de nodige offensieve risico’s nemen wat Tottenham de ruimte gaf om te counteren. Maar voor de Spurs waren de twee goals voldoende. Er werd niet meer gescoord, ook al kreeg Fulham in de slotfase nog wel enkele opgelegde mogelijkheden. Tottenham mag zich dankzij deze zege na negen speeldagen alleen leider noemen in de Premier League. Coach Ange Postecoglou levert puik werk af.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer