Brussels Airport vanaf december rechtstreeks verbonden met Saoedi-Arabië

© BELGIAN_FREELANCE

De Saoedische budgetvlieger flynas start begin december met rechtstreekse vluchten tussen Brussels Airport en de Saoedische havenstad Jeddah, de toegangspoort tot de voor moslims heilige steden Mekka en Medina. Dat is maandag aangekondigd.

gli
Bron: BELGA

Vanaf 2 december zal flynas drie vluchten per week aanbieden naar King Abdulaziz International Airport in Jeddah, op dinsdag, donderdag en zaterdag, zegt Brussels Airport. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Airbus A320neo-vliegtuig

De luchthaven van Zaventem heeft het over een “belangrijke toevoeging” aan het netwerk. “Deze rechtstreekse vlucht is een meerwaarde voor zowel het reguliere toerisme van en naar Saoedi-Arabië, door deze bestemming in het Midden-Oosten te verbinden met het hart van Europa, als voor religieuze reizen, door de moslimgemeenschap een vlottere verbinding te bieden naar hun bedevaartsbestemming.” Jeddah geldt als de toegangspoort tot Mekka en Medina, de heiligste steden van de islam in Saoedi-Arabië.

“Europa blijft een cruciale markt voor Saoedi-Arabië”, klinkt het aan Saoedische kant. “Na de succesvolle lancering van de route Marseille-Jeddah door flynas vorig jaar, vormt de opstart van de nieuwe route naar Brussel een belangrijke stap voorwaarts in onze plannen om de vliegverbindingen met Europa uit te bouwen.”

Saoedi-Arabië wil uitgroeien tot een grote luchtvaarthub, met 330 miljoen vliegtuigpassagiers en 100 miljoen toeristen tegen 2030.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen