Yves Kieffer, Marjorie Heuls en Nina Derwael.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Kieffer, Marjorie Heuls en Nina Derwael. © Photo News

Nieuwe klacht als katalysator? Waarom Derwael afscheid moest nemen van haar succescoaches

Dat het bewind van Marjorie Heuls en Yves Kieffer er bijna op zat, dat was een publiek geheim. Maar dat de Vlaamse turnfederatie nú al, negen maanden voor de Spelen van Parijs, z’n twee headcoaches buiten gooit, zorgde toch voor een kleine aardbeving binnen het wereldje. Vooral dan bij gymnaste Nina Derwael (23). Hoe moet zij zich nu voor Parijs 2024 zien te kwalificeren met een nieuwe trainster? En waarom werd het duo zo plots ontslagen?

28 reacties

  • AUGUSTIN GHIJSELS

    6 maanden geleden
    Derwael heeft toch geen trainer nodig.Ze kent alle knepen van het vak, heeft een geweldig doorzettingsvermogen en is mentaal zeer sterk.Ze zou zelf de trainer kunnen zijn van die andere meisjes.Maar haar trainers aan de deur zetten zonder een woord uitleg is amateuristisch.Zij had eerst ingelicht moeten worden.
  • Patrick Braekeveldt

    6 maanden geleden
    Ais de atleet talent en doorzettingsvermogen genoeg heeft is het eender wie haar (hem) coacht!
  • PETER PERMENTIER

    6 maanden geleden
    in sport zullen er altijd atleten te vinden zijn die vinden dat ze te hard worden aangepakt, en bij sommige mensen slaagt men ook niet op hun gebreken te wijzen door een diplomatisch verzoek, dat er uitschuivers zijn in de sport als dusdanig moet men kunnen aanvaarden, maar een duidelijk standpunt van een trainer of coach moet kunnen, zo is dat.
  • Bart Dekort

    6 maanden geleden
    Samen al knuffelend tot de wereldtop doordringen kan niet. Enkel de meest competitieven en harde persoonlijkheden bereiken de absolute top. Zij die de top niet aankunnen en een trainer hebben dit dat niveau wel aankan, verbazen zich over de technieken om de absolute top te kunnen bereiken.
  • Michel De Muynck

    6 maanden geleden
    In het dagelijks leven zijn dit vriendelijke mensen. Mijn dochter was beste vriendin met hun dochter toen ze samen in het middelbaar op Koninklijke Balletschool Antwerpen en internaat zaten. Ttz, er was niet veel tijd om te zitten. Ook daar, hard trainen of je komt er niet. To the top or not.