Taylor Swift.© REUTERS

Taylor Swift verslaat Martin Scorsese in Amerikaanse Box Office

Filmtopper Martin Scorsese maakt indruk met Killers of the Flower Moon, maar het Amerikaanse publiek koos toch vooral de concertfilm van Taylor Swift.

Tom Vets

En dat is voor de zangeres een grote opluchting. Ze investeerde immers vijftien miljoen dollar in de verfilming van The Eras Tour, een bedrag dat ze helemaal zelf bekostigde. Ondanks de sterkere concurrentie bracht de film opnieuw 31 miljoen dollar op in de VS, wat het totaalbedrag doet uitkomen op 160 miljoen dollar. Het lijkt erop dat de film ook versterkend werkt voor de concertreeks van Swift. Hoewel veel fans de film al in de zalen zien, willen ze daarna absoluut ook het concert in levenden lijve zien. The Eras Tour loopt nog tot zeker eind volgend jaar. Er is amper nog aan een ticket te geraken.

Swift kreeg het voorbije weekend in de cinema concurrentie van de thriller Killers of the Flower Moon van regisseur Martin Scorsese. Het bijna vier uur durende epos over moorden die begin twintigste eeuw in de gemeenschap van inheemse Amerikanen plaatsvonden, bracht in het eerste weekend 23 miljoen dollar op. Voor een Scorsese-film is dat best veel. Alleen Shutter Island (2010, 41 miljoen) en The Departed (2006, 26 miljoen) brachten in het eerste weekend meer op. Voor deze film werkte hij opnieuw samen met Robert De Niro en Leonardo DiCaprio.

Al met al is het in de Amerikaanse Box Office erg rustig. Door de staking in Hollywood zijn er veel blockbusters opgeschoven naar zes tot twaalf maanden later. Sinds Barbie en Oppenheimer, de laatste twee échte blockbusters, zo goed als uit de zalen verdwenen zijn er geen nieuwe kaskrakers gesignaleerd. Swift staat momenteel dan wel aan de top, maar de scores van deze concertfilm tippen niet aan die van een echte film.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer