© Isosport

Bart Verhaeghe liet het al doorschemeren tijdens een speech: Club denkt hardop aan versterking

Club wil de kop niet in het zand steken voor de crisis: de directie denkt aan zeker één versterking in de winter. Dat vertelde Bart Verhaeghe zondag aan de leden van Club Brugge Foundation.

Pieter-Jan Calcoen

Het is momenteel niet goed genoeg bij Club Brugge – niet qua resultaten (16/33), niet qua spelniveau. Dat ziet vanzelfsprekend ook het bestuur, en dat wil zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen. Indien de huidige selectie haar niveau niet opkrikt, is het de bedoeling om in januari minstens één inkomende transfer te doen. Dat heeft voorzitter Bart Verhaeghe laten verstaan tijdens zijn speech zondag voor de leden van de Club Brugge Foundation, een non-profit organisatie die onder de vlag van Club inzet op maatschappelijke projecten.

Verhaeghe heeft niet gespecificeerd in welke linie Club een nieuwkomer zou willen halen – dat zal ook afhangen van de ontwikkelingen de komende maanden. Het meest voor de hand liggende is vers bloed in de defensie. In de zomer heeft Club daar niet ingegrepen omdat er voldoende vertrouwen was in de huidige verdedigers, maar inmiddels slikt het team van Ronny Deila wekelijks tegendoelpunten. Een kwaliteitsinjectie achterin zou welkom zijn om voor meer stabiliteit te zorgen.

Ook de spitsen weten niet te overtuigen. Igor Thiago telt weliswaar zes doelpunten, maar de Braziliaan had al veel vaker kunnen scoren en worstelt bij momenten met de bal. Ferran Jutglà is evenmin in topvorm. Toch lijkt het ons minder waarschijnlijk dat Club nu opnieuw diep in de buidel zou tasten om een nieuwe aanvaller te halen. Thiago kostte zo’n zeven miljoen euro, het zou kapitaalsvernietiging zijn om hem na zes moeizame maanden naar het achterplan te duwen.

Al genoeg verbrast

Of Club de middelen heeft om een miljoenenaankoop te verrichten? Volgens onze info zal blauw-zwart in elk geval geen financiële risico’s nemen omdat men gezond wil blijven. Tijdens de voorbije mercato was er al minder slagkracht door de afwezigheid in de Champions League en recente ontgoochelingen op de transfermarkt. De laatste seizoenen gaf Club af en toe veel geld uit, maar was er geen rendement. Denk maar aan Roman Yaremchuk (17 miljoen euro) en Kamal Sowah (9), maar in mindere mate ook Nielsen (7), Boyata (2), Skoras (6) en Vetlesen (7). Het sportieve management en de scouting zijn zich ervan bewust dat er nu geen ruimte is voor een nieuwe miscast. Het moet er boenk op zijn.

Dat geldt ook voor de prestaties van de komende weken. Club moet zich ook zonder inkomende transfer hoognodig herpakken. Niet vergeten dat januari in voetbaltermen nog héél ver weg is.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer