Sven Pichal.© BELGAIMAGE

Oudste broer van Sven Pichal reageert: “Zijn bekendheid doet hem de das om”

De oudste broer van voormalig Radio2-stem Sven Pichal is niet te spreken over de manier waarop de rechtszaak naar buiten is gekomen. Dat zegt hij in een interview met Dag Allemaal.

evdg
Bron: Dag Allemaal

Ex-radiopresentator Sven Pichal zit intussen twee maanden in de cel voor het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. Maandag kwam het nieuws dat zijn aanhouding - en die van spilfiguur Reuben D.B. - met nog zeker een maand verlengd wordt. Eind augustus raakte bekend in welk dossier hij verwikkeld zit, en dat was ook een bom voor zijn familie. “Het eerste dat we ervan hoorden, was het bericht dat hij zou vertrekken bij VRT”, zegt zijn broer in een anonieme getuigenis aan Dag Allemaal. “Kort nadien zat hij in de gevangenis, de hemel viel op ons hoofd.(...) Dat hij tot zoiets in staat was, was een enorme klap voor ons.”

De broer zegt niet tevreden te zijn met hoe de zaak in de openbaarheid is gebracht. “Ik word woedend als ik zie hoe mijn broer hét gezicht van deze zaak is, omdat hij naam en faam heeft. De anderen komen er goedkoper vanaf.” Lees: twee andere mannen die betrokken zouden zijn bij de zaak zitten niet langer in de gevangenis. Pichal, Reuben D.B. en Benoit. D. zitten daar wel. “Net als bij Sanda Dia zijn hier meerdere daders, en toch lijkt het alsof er maar één van tel is. Zijn bekendheid doet hem de das om, terwijl anderen in dit dossier zwaardere feiten pleegden”, klinkt het.

Of hij zijn broer bezoekt? “Voorlopig ziet Sven alleen zijn advocaten. Later gaan we sowieso wel eens goed praten.”

LEES OOK. Davina Simons (28), de kleurrijke advocate van Sven Pichal: “Justitie is nog te veel een grijze mannenwereld”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER