Biden wil 31 nieuwe tech-hubs, verspreid over de VS

Deze tech-hubs moeten investeringen katalyseren in technologieën die cruciaal zijn voor economische groei, nationale veiligheid en jobcreatie, stelt het Witte Huis. De hubs kunnen meedingen naar subsidiepakketten tussen de 40 en 75 miljoen dollar.

Waarom is dit belangrijk?

 Amerikaanse burgers hebben (net als Europese) een turbulente periode van hoge inflatie achter de rug, gepaard met stijgende rentevoeten. De staat van de economie is een belangrijke factor in de verkiezingen van de Verenigde Staten. De Biden-regering, die wel inzet op het economisch welzijn van de middenklasse, maar die perceptie moeilijk meekrijgt, brengt het thema nog eens onder de aandacht.

"Deze tech-hubs zullen transformerend zijn, en ze maken deel uit van een lange reeks transformerende investeringen die we sinds mijn aantreden hebben gedaan. En als gevolg daarvan geloof ik echt dat dit land op het punt staat om op te stijgen, want voor het eerst sinds lange tijd investeren we in Amerika”, zo stelt Amerikaans president Joe Biden.

Gespreid over de VS

  • De 31 tech-hubs worden gespreid doorheen de VS en eentje in Puerto Rico. Dat meldt NBCNews. Volgens het Witte Huis is
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer