© AP

NBA-vedette Antetokounmpo verlengt contract bij Milwaukee en gaat 186 (!) miljoen dollar opstrijken

De Griek Giannis Antetokounmpo heeft zijn contract bij de Milwaukee Bucks in de NBA verlengd, zo meldden meerdere Amerikaanse media maandagavond en ook de ‘Greek Freak’ bevestigde het nieuws op zijn sociale media.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Het zou gaan om een verlenging voor drie jaar tot 2028, goed voor een totaalwaarde van 186 miljoen dollar (174 miljoen euro).

De 28-jarige Antetokounmpo kwam in 2013 als vijftiende uit de draft voor de Bucks, een keuze die het team zich niet meteen beklaagd heeft. De power forward werd twee keer verkozen tot MVP in de NBA (2019 en 2020) en loodste de Bucks in 2021 naar de NBA-titel, de eerste in vijftig jaar voor het team uit Milwaukee. 

Ook dit jaar willen ze weer meedoen voor de prijzen, na het aantrekken van Damian Lillard. Hij moet samen met de ‘The Greek Freak’ een koningskoppel vormen. Vorig seizoen, na de uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs, had Antetokounmpo aangedrongen op versterking.

Donderdagnacht openen de Bucks de competitie met een thuisduel tegen de Sixers uit Philadelphia.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer