Illustratiebeeld van een overvolle Meir in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld van een overvolle Meir in Antwerpen. © Tessa Kraan

Hoe gaat het met de Belgen? “We leven langer, werken beter, maar verongelukken vaker”

Hoe gaat het momenteel écht met ons, Belgen? Naar jaarlijkse gewoonte heeft statistiekbureau Statbel dat uitgezocht en ons dagdagelijkse bestaan van het voorbije jaar in ‘Kerncijfers 2023’ gebundeld. Het goede nieuws? We leven gemiddeld alweer langer dan een jaar geleden - 13 extra dagen om precies te zijn - en worden gemiddeld 81,7 jaar. Het slechte nieuws? We verongelukken vaker in het verkeer, en dan vooral fietsers. De belangrijkste vaststellingen uit het ultieme Belgenrapport.

11 reacties

  • Walter Bogaerts

    6 maanden geleden
    Inderdaad we leven langer en de werkende mensen, oudere en hulpbehoevende worden steeds armer.
  • Guido Ceuleers

    6 maanden geleden
    Wat nut heeft het langer te leven in een land, waar je niet meer veilig over straat kan lopen ? Niet alleen bij ons in NL zijn er dagelijks steekpartijen met messen.
  • Tommy De Backer

    6 maanden geleden
    Stephan Priem daar heb je volkomen gelijk in , ik woon in een bebouwde kom en 8 op de 10 fietsers kennen het verschil niet tussen bebouwde kom met en zonder fietspad en denken dat ze overal voorrang hebben . Van de wielertoeristen nog gezwegen want daar zijn 9 op de 10 groepen niet in orde kwa wetgeving of lappen de regels aan hun laars want ze voelen zich oppermachtig in groep .
  • Marco brilmans

    6 maanden geleden
    Gelukkig ja, als je voorbij de chaos, besluiteloosheid, de dubbele standaard en het egoïsme kan kijken.. Men durft politiek niets meer hervormen dus breit men liever een addendum aan een ellenlange lijst, dan de zaken anno 2023 te brengen. Het gemiddeld loon stijgt maar in werkelijkheid is het de bovenste 5% die lonen naar ongekende plafonds doet stijgen. Het verkeer? Egoïsme ten top en men neemt liever zelf recht in handen dan hoffelijk te zijn. Ik bekijk het toch iets minder rooskleurig.
  • Dany Herman

    6 maanden geleden
    Hoe dichter op elkaar hoe meer conflicten en inderdaad we werken langer maar leven niet langer wat de bedoeling is