Yanina en Marc Wickmayer.© Marc Herremans - Corelio

Vader van Yanina Wickmayer opnieuw voor rechter omdat hij minnelijke schikking niet kan betalen

Leuven/Diest -

Ondertussen sleept de zaak al meer dan tien jaar aan, maar maandag moest de vader van Yanina Wickmayer (34) opnieuw voorkomen in Leuven. Alles draait rond Villa Biesthoeve in Diest. Ooit riskeerden ze een monsterboete voor bouwovertredingen, maar vorig jaar kwam Yanina ervan af met een minnelijke schikking. Marc Wickmayer deed dat niet, maar riskeert ook geen zware straf meer.

Sam Coremans

Op het hoogtepunt van de rechtszaak, die al aansleept sinds 2012, riskeerden Yanina Wickmayer en vader Marc zware straffen. In 2017 had het Leuvense parket een boete klaarliggen van 900.000 euro, alles bij elkaar. Daarnaast riskeerden vader en dochter ook een principiële celstraf, die niet nader bepaald werd.

Alles draaide rond domein De Biesthoeve in Diest. De Wickmayers zagen het groot in 2012, met een forse uitbreiding, drie extra garagepoorten en een deelse verharding van het domein met kasseien. Een stuk aanliggend natuurgebied moest er ook aan geloven. Een geweigerde vergunning hielden de tennisster en haar vader niet tegen.

Opschorting van straf

Na heel wat zittingen, gerechtelijke fouten en vorderingen betaalde Yanina een minnelijke schikking van 6.000 euro, net zoals de onderneming van het duo. Marc Wickmayer liet toen weten dat hij dat bedrag niet kon betalen. Hij moest maandag dus opnieuw voorkomen. Net zoals in de voorbije tien jaar liet hij zich vertegenwoordigen door een advocaat.

Het parket had het over een langlopend dossier, maar van verjaring was nog geen sprake. Ondertussen is het domein hersteld mits enkele kleine aanpassingen. Daarom kon de procureur zich vinden in de opschorting van straf. De verdediging ging nog een stap verder en vroeg de vrijspraak.

Het vonnis valt op 20 november, wat na tien jaar het einde zou betekenen van een lange gerechtelijke saga.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer