Auto belandt op dak in gracht - Video: ypm.© Het Nieuwsblad

Inzittenden staan halfuur lang doodsangsten uit nadat wagen ondersteboven in gracht naast E17 belandt

Zele -

Twee Nederlandse vrouwen hebben maandagavond doodsangsten uitgestaan nadat ze met hun wagen op de kop in de gracht naast de E17 beland waren. De hulpdiensten moesten lange tijd zoeken naar het wrak. De inzittenden hingen ondertussen een halfuur lang ondersteboven in hun wagen.

Pieter Van Hecke

Omstreeks 21 uur kregen de hulpdiensten een oproep voor een wagen die van de snelweg in de gracht was gereden tussen van de E17 richting Antwerpen, tussen het parkeerterrein van Kalken en de afrit Zele. Een behoorlijke afstand om af te speuren voor de hulpdiensten. Het was daarbij ook pikdonker en het regende hevig, wat het zoeken bemoeilijkte. (Lees verder onder de foto)

© ypw

Meerdere brandweerploegen, politie en medische diensten zochten naar de wagen, maar op het eerste zicht werd niks aangetroffen. Toch werd er intensief verder gezocht, want er waren concrete aanwijzingen dat er zich wel degelijk een ongeval had voorgedaan. Uiteindelijk werd bijna een halfuur na de oproep op het grondgebied Zele, zo’n 2 kilometer voor de afrit, een spoor aangetroffen dat daadwerkelijk naar de auto leidde die meters diep, en van op de rijbaan totaal onzichtbaar, op zijn kop in de gracht lag.

Gedesoriënteerd

De twee inzittenden, twee dames met de Nederlandse nationaliteit, hadden verwondingen opgelopen en verkeerden in shock. Beiden moeten tijdens het wachten op hulp doodsangsten uitgestaan hebben. Totaal gedesoriënteerd en in totale duisternis hingen ze een half uur ondersteboven in hun wagen. Uiteindelijk kon de brandweer het duo snel uit hun benarde positie bevrijden waarna ze naar het ziekenhuis werden overgebracht.

Naar alle waarschijnlijkheid liet de bestuurster zich verrassen door watergladheid waardoor ze de controle over haar auto verloor. Op het moment van het ongeval regende het hevig.

© ypm

© ypm

© ypm

© ypm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer