Verity, het schip dat gezonken zou zijn
CC BY-ND 2.0 DEED Darren B Hillman

Twee vrachtschepen botsen voor Duitse kust: één dode, twee mensen gered en nog vier vermisten

Voor de kust van Duitsland, in de Noordzee, zijn twee vrachtschepen met elkaar gebotst. Eén schip zou zijn gezonken, zegt de Duitse maritieme nooddienst. Er is intussen een lichaam geborgen. Twee zeelui werden gered en vier zijn nog vermist. 

Rond 5 uur vannacht botsten de schepen - Polesie en Verity - tegen elkaar in de Duitse Bocht, zowat 22 kilometer ten zuidwesten van het eiland Helgoland en 31 kilometer ten noordoosten van het eiland Langeoog. 

De Duitse maritieme nooddienst gaat ervan uit dat de Verity gezonken is. Het vrachtschip had volgens een woordvoerder zeven mensen aan boord. Intussen is er één lichaam geborgen. Twee personen zijn levend uit het water gehaald. De zoektocht naar vier andere vermisten gaat voort. Het andere schip zou nog kunnen ronddrijven met 22 mensen aan boord. 

Verschillende schepen en een helikopter van de Duitse marine zetten de zoektocht volop verder. Ook een cruiseschip dat in de buurt was en artsen aan boord heeft, zoekt mee. 

Het is voorlopig niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. 

De Verity, 91 meter lang en 14 meter breed, vaart onder Britse vlag en was onderweg van Bremen naar het Britse Immingham. De Polesie, 190 meter lang en 29 meter breed, vaart onder vlag van de Bahama's en was onderweg van Hamburg naar La Coruña in Spanje.

Meest gelezen