Deze Limburgse koppels strijden vanaf volgende week om het pand in Hasselt.© VTM

Ex-keeper van Lommel en kermisliefjes: deze Limburgers strijden om hun droomhuis in ‘Huis Gemaakt’

Hasselt -

In het nieuwe seizoen van ‘Huis Gemaakt’ kunnen dit jaar zes koppels een eigen stekje winnen. Limburgers Herbert Conings (29) en Cynthia Vanpaeschen (29) strijden samen met Bavo Coenen (21) en Kayleigh Kwanten (23) voor hun droomhuis in Sint-Lambrechts-Herk.

Jana Brusten

In Huis Gemaakt steken dit jaar zes koppels de handen uit de mouwen in drie panden: in Hasselt, Aalst en Antwerpen. De koppels starten de strijd met twee teams per pand, waarbij ze elkaars rechtstreekse concurrenten zijn. Uiteindelijk mag slechts één duo de huissleutels van hun droomwoning in ontvangst nemen. Opvallend: de verbouwers hebben hun pand allemaal gezien vóór ze zich inschreven, tijdens de openhuisdagen die VTM eerder dit jaar organiseerde.

In de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk schreeuwt de fifties villa ’t Hofje om een stevige opknapbeurt. De tijd staat er al zes jaar stil, wat de kandidaten letterlijk mogen nemen. De vervallen veranda deed lang dienst als orangerie terwijl de tuin, ooit de grote trots van de eigenaars, vandaag één grote wildernis is. De woning snakt dus naar nieuwe bewoners die ’t Hofje nieuw leven inblazen.

(lees verder onder de foto’s)

© VTM

© VTM

Die nieuwe bewoners kunnen misschien wel Herbert en Cynthia of Bavo en Kayleigh zijn, die onder het toeziend oog van juryleden Bart Appeltans, Béa Vandendael en Cerina Marchetta de ultieme renovatietest aangaan in Hasselt.

Hasselt: Cynthia (29) & Herbert (29)

© VTM

Het eerste Limburgse koppel leerde elkaar acht jaar geleden kennen, maar de vonk sloeg pas later over op Hasselt Kermis. Herbert, charmant en sociaal, en Cynthia, levendig met een sterke persoonlijkheid, zijn de perfecte match. Ze wonen momenteel met hun ‘tijger’ Maine Coon op een knus appartementje in Leuven. Daar werkt Cynthia ook in een universiteitsbibliotheek van de KU Leuven. Herbert heeft een achtergrond in de kunsthumaniora en interieurarchitectuur en is momenteel projectleider bij een gevelbedrijf. Het koppel droomt ervan om een oud huis in Hasselt te renoveren met lichte en open ruimtes, inclusief atelier om meubels te pimpen en te maken. Hun stijl is eclectisch, met een voorliefde voor hout en vintage.

Hasselt: Bavo (21) & Kayleigh (23)

© VTM

Kayleigh en Bavo steken hun doel niet onder stoelen of banken: ze hebben zich ingeschreven om te winnen. Zij is een toegewijde opvoedster in een leefgroep, terwijl hij al onder de lat stond bij KRC Genk en Lommel SK. De Breeënaar verdedigde ook het doel van een Zweedse derdeklasser, maar heeft ondertussen zijn handschoenen opgeborgen en werkt als koerier voor Post NL. Vorig jaar heeft hij de liefde gevonden bij Kayleigh. Samen wonen ze op een appartementje in Lommel met hun speelse labradoodle Obi. Het duo houdt elkaar perfect in evenwicht: Kayleigh is efficiënt, terwijl Bavo haar kalmeert met zijn relaxte houding. Hun toekomstige huis wordt strak en modern, zonder overtollige tierlantijntjes maar met opvallende eyecatchers als een marmeren tafel.

LEES OOK. Bavo Coenen ruilt Lommel voor Zweden: “Mannetje staan tussen ervaren spelers”

Antwerpen: Tom (26) & Alice (25)

© VTM

Deze twee energiebommen vormen een onverslaanbaar team. Alice is een wervelwind die elke uitdaging aangaat, terwijl Tom een zachtaardige, leergierige ziel is die altijd klaarstaat voor nieuwe avonturen. Alice is momenteel bezig aan een doctoraat als klinische logopediste, Tom studeerde af als ingenieur. Het duo deelt een passie voor creativiteit, reizen en gezelschapsspelletjes. Beiden zijn ze uitermate sportief en willen ze deelnemen aan een marathon. Momenteel doen ze aan cohousing, maar het verlangen naar een plekje samen brandt elke dag wat meer. Hun ideale thuis staat in Antwerpen en heeft bij voorkeur karakter, potentieel én gekleurde raampartijen.

Antwerpen: Ana (32) & Enis (36)

© VTM

Enis en Ana, een Bosnische teddybeer met tattoos en zijn Portugese schone, zijn al achttien jaar samen en hebben drie kinderen. Ze emigreerden als tieners naar België en vonden hier een nieuwe thuis én de liefde. Hun relatie is doordrenkt met humor en liefde, wat hun band nog sterker maakt. Voor dit koppel is het simpel: Ana en Enis doen mee voor hun kinderen. Hun vijfjarige dochter droomt van een schommelbed zoals in de animatiefilm Encanto. Hun grote droom is om ooit kerst te vieren bij hen thuis, met de hele familie samen. In een vorig leven was Enis rapper en schreef hij zijn eigen nummers onder de naam ‘De Nieuwe Belg’.

Aalst: Martin (28) & Anouk (26)

© VTM

Anouk en Martin zijn twee bevlogen carnavalisten. Ze huren momenteel een huisje in Aaigem, maar hebben hun hart verloren aan Aalst. De dierenliefhebbers delen hun huis met drie fretten, twee katten, twee honden en kippen. Een onderhoudsvriendelijke woning is voor hen hét allerbelangrijkste. In het dagelijkse leven werkt Martin als vorkliftchauffeur, zij werkt in een parfumerie. In hun vrije tijd is het duo altijd te vinden in de carnavalshallen in Aalst waar ze vol enthousiasme aan hun praalwagen werken. Dit jaar zijn ze voor het eerst van de partij in de grote stoet. Hoewel ze geen spaarplan hebben en enkele financiële tegenslagen hebben gehad, blijft hun verlangen naar een eigen huis groeien.

Aalst: Leonard (27) & Naomi (28)

© VTM

Leonard en Naomi zijn al tien jaar samen, maar hun energie lijkt nog steeds onuitputtelijk en hun creativiteit kent geen grenzen. Ze delen hun huis met twee levendige bordercollies die slechts één vereiste hebben: een tuin om in te spelen. Naomi vindt haar creatieve uitlaatklep als illustratrice, hij werkt in de vastgoedsector. Samen hebben ze al hun voormalige horecazaak volledig gerenoveerd. Hun eigen interieur is net zo wild als hun levensstijl: een verrassende mix van ananaslampen, weelderige planten en kaders aan de muur zonder enige structuur.

‘Huis Gemaakt’, VTM & VTM GO, vanaf 31 oktober elke dinsdag en donderdag
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer