Jonge Nederlandse wielrenner overlijdt in Hong Kong, vermoedelijk als gevolg van hartfalen

De 20-jarige Mark Groeneveld van het Canadese continentale team XSpeed United Continental is onverwacht overleden in Hong Kong. De renner zakte de dag na de wedstrijd in elkaar en kon niet meer gereanimeerd worden.

Definitief uitsluitsel is er nog niet maar het lijkt er sterk op dat de renner uit het Noord-Hollandse Enkhuizen overleden is aan de gevolgen van een hartfalen. Een autopsie moet nog worden uitgevoerd.

Het team postte via Facebook een statement waarin ze aangeven enorm aangegrepen te zijn door wat is gebeurd. “Mark was een ongelooflijk persoon en een geliefd lid van ons team’’, schrijft X-Speed United. “Hij had een opmerkelijke geest, was altijd bereid om achter de schermen een handje te helpen met zijn aanstekelijke glimlach en hartelijke karakter. Zijn aanwezigheid verlichtte onze dagen, en hij zal diep gemist worden door iedereen die het voorrecht had hem te kennen.’’

Vorige maand nog werd onze landgenoot Nathan Van Hooydonck onwel terwijl hij achter het stuur van zijn wagen zat. Dankzij een snelle interventie kon Van Hooydonck met succes gereanimeerd worden. Intussen kreeg hij een defibrillator ingeplant en heeft hij een punt moeten zetten achter zijn professionele wielercarrière.

 (gvdl)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer