Ga naar de inhoud

Engeland wordt de lakmoesproef voor de Red Flames: "Uitgaan van onze eigen sterkte"

 di 24 oktober 2023 16:45
De Red Flames hebben de wind in de zeilen.

Vrijdag pikken de Red Flames de draad van de Nations League weer op. De Belgische voetbalvrouwen staan verrassend op kop na hun 4 op 6 tegen Nederland en Schotland. Nu wacht een tweeluik tegen grootmacht Engeland.

Een stunt tegen Nederland en een zuur gelijkspel tegen Schotland: ondanks die late opdoffer in de tweede groepsmatch hebben de Red Flames hun start in de Women's Nations League dus geenszins gemist.

 

Met 4 op 6 voeren ze de stand aan, al wacht vrijdag én volgende dinsdag een loodzwaar dubbel examen tegen Engeland. Dat is de Europese kampioen en afgelopen zomer verloren de Engelse vrouwen nog de WK-finale.

 

"We staan onverwacht op kop", glundert ancien Janice Cayman toch nog altijd een beetje. "Dat moet ons vertrouwen geven dat alles mogelijk is. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en we moeten solide zijn."

 

Ook bij Tessa Wullaert geeft vooral de zege tegen Nederland, het land waar ze competitievoetbal speelt, nog altijd veel voldoening.

 

"Die zege was belangrijk voor ons, ook omdat het een thuismatch was. Winnen tegen een concurrent en buurland is leuk."

We hebben gezien dat met onze kwaliteiten iets mogelijk is tegen een land als Nederland. Engeland is dan de volgende stap die we vrijdag hopen te zien.

bondscoach Ives Serneels

"Vooraf dacht Nederland, denk ik, dat het makkelijk zou worden tegen ons. Het was superbelangrijk om iets te bewijzen tegen hen."

 

Ook bondscoach Ives Serneels wil geen verstoppertje spelen. Is een herhaling van een stunt mogelijk?

 

Serneels: "We hebben gezien dat met onze kwaliteiten iets mogelijk is tegen een land als Nederland. Engeland is dan de volgende stap die we vrijdag hopen te zien."

Engeland-België is vrijdagavond vanaf 20.35 u te bekijken op het kanaal van Ketnet en met livestream in onze app/op onze website.

red flames in uefa nations league

uitslagen red flames
België Nederland 2-1
Schotland België 1-1
Engeland België 1-0
België Engeland 3-2
België Schotland 1-1
Nederland België 4-0
eindstand in groep 1
    M W G V +/- ptn
1. Nederland 6 4 0 2 +8 12
2. Engeland 6 4 0 2 +7 12
3. België 6 2 2 2 -3 8
4. Schotland 6 0 2 4 -12 2

De groepswinnaar plaatst zich voor de Nations League Finals. De nummer 3 speelt de play-offs om het behoud in League A. De nummer 4 degradeert naar League B.