Bij een controle heeft de politie verdachten vaten met chemische producten aangetroffen in een vrachtwagen.© Politie Voeren

Politie Voeren onderschept vrachtwagen vol verdachte vaten met chemisch afval

Voeren -

Bij een controle op afvaltransporten in Voeren zijn 106 verdachte vaten gevonden in de laadruimte van een oude vrachtwagen . In de grote tonnen staken resten van chemisch afval. De herkomst van die producten wordt onderzocht omdat ze mogelijk gelinkt kunnen worden aan een drugslab.

“We merken de laatste maanden dat er veel illegaal afvaltransport door Moelingen rijdt richting Nederland, vandaar dat we er vandaag een geplande controle hebben uitgevoerd”, zegt hoofdinspecteur Bjorn Leesen van politie Voeren. Samen met inspecteurs van de douane werd een actie uitgerold. Die leidde meteen tot een opvallende vaststelling. De laadruimte van een oude vrachtwagen was tot boven gevuld met blauwe vaten. Bij nader onderzoek bleek dat alle vaten afkomstig waren uit eenzelfde fabriek in Wallonië. De bestuurder voldeed aan geen enkele verplichting voor het transport van dergelijke goederen. De lading werd onder politiebegeleiding naar een gespecialiseerde firma in Luik overgebracht. Daar worden de goederen vernietigd. De lokale politie Voeren, het Parket Limburg en de Waalse Service Public Wallonie voeren verder onderzoek naar de herkomst van de vaten. Er werden meerdere processen-verbaal opgesteld en de bestuurder zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Mogelijk komen de chemische producten uit een productieruimte voor synthetische drugs. Dit wordt nagetrokken.

Rode diesel

Tijdens de actie werden 25 voertuigen naar de kant gehaald voor een grondige inspectie. Een Roemeense bestuurder moest nog een achterstallige boete betalen van zo’n 540 euro. Een van de bestuurders reed met rode diesel. Het was niet de eerste keer dat hij werd betrapt waardoor zijn boete opliep tot 1.500 euro. Twee bestuurders kregen nog een boete voor rijden zonder veiligheidsgordel.

 maw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer