Twee verdachten aangehouden voor grote cocaïnesmokkel in Antwerpse haven

Een 30-jarige Belg en een 29-jarige Nederlander zijn aangehouden op verdenking van een grote cocaïnesmokkel in de haven van Antwerpen. De twee werden maandag opgepakt door de federale gerechtelijke politie nadat de douane 7 ton cocaïne aantrof in een container. 

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 30-jarige Belg en een 29-jarige Nederlander aangehouden, nadat ze maandagavond waren opgepakt in het havengebied in het kader van een grote cocaïnevangst. Dat meldt het Antwerpse parket. De onderschepte partij drugs bestond uit maar liefst 7 ton cocaïne.

Container in de haven

De douane en federale gerechtelijke politie troffen de drugs aan in een container op kaai 1333. Even later kwam een man zich met een vrachtwagen aanbieden om de container op te pikken, samen met een passagier.

De politie pakte de twee op voor verhoor, en vond in de vrachtwagencabine een geladen handvuurwapen. De twee worden verdacht van invoer van verdovende middelen en inbreuken op de wapenwet. De onderzoeksrechter heeft hen na verhoor aangehouden.

Meest gelezen