AP
Volledig scherm
© AP

Meer dan dertig staten klagen Facebook en Instagram aan in VS wegens ‘schadelijk voor gezondheid kinderen’

Meer dan dertig Amerikaanse staten zijn een rechtszaak gestart tegen Meta. Volgens de klagers schaden de socialemediaplatformen Instagram en Facebook de mentale en fysieke gezondheid van kinderen en jongeren.

5 reacties

  • Bruno Duysburgh

    6 maanden geleden
    Goede beslissing want het zijn asociale media waarin mensen tegen elkaar opbluffen en een artificiële wereld scheppen. Alles lijkt zo fake leuk.
  • Karel Flanders

    6 maanden geleden
    Hebben ze dat nu nog maar door of hebben ze gewoon geld nodig die ze uiteindelijk nooit gebruiken om het overdreven gebruik tegen te gaan. Sommige firma's moeten miljarden aan boetes betalen, ook in Europa maar dat geld gaat nooit naar de burgers die er slachtoffer van waren bij bv schending van de privacy wetten.
  • Dirk Dieleman

    6 maanden geleden
    Het wordt tijd dat men enkel nog kan inloggen met identificatiecode die gekoppeld is aan de identiteitskaart, zo kan men dan leeftijdsgebonden toegang geven en minderjarigen enkel toegang geven aan sites die volgens leeftijd zijn goedgekeurd en op internet niet lastig gevallen of contact hebben met oudere die slechte bedoelingen hebben, net zoals schermtijd, kinderomgeving bij streamingdiensten en avondklok voor minderjarige.
  • Martijn Kools

    6 maanden geleden
    En terecht. Dat soort diensten zou gewoon verboden moeten worden onder de 18 jaar.
  • Serge Moors

    6 maanden geleden
    Die social media hadden ze allang moeten verbannen! De onechte wereld...