BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Derwael en andere turnsters voelen zich in de steek gelaten door turnbond, sportminister Weyts eist klaarheid

De impasse lijkt compleet bij de Gymfederatie: na het plotse ontslag maandag van Marjorie Heuls en Yves Kieffer als headcoach voelen Nina Derwael en andere eliteturnsters zich aan hun lot overgelaten. Vlaams sportminister Ben Weyts roert zich: “Ik wil zo snel mogelijk duidelijkheid.”

9 reacties

  • Gaston Van De Kerckhove

    6 maanden geleden
    Moesten allemaal stoppen tot de trainers terug zijn tot aan de spelen
  • Fritz verstraeten

    6 maanden geleden
    Het is altijd hetzelfde liedje met die Vlaamse sportfederaties… staan boven de atleten, beslissen zonder overleg met de atleten en vinden zichzelf O zo belangrijk!
  • Evan De Jongh

    6 maanden geleden
    En wat als Nina nu stopt, hoe gaat Gymfed dan reageren, moeten er terug aan gewoon worden dat we vertrokken zijn voor jaren zonder medailles. Nina heeft geen uitvluchten nodig en zal er ook geen zoeken. Heeft al genoeg bewezen. Topsporters tegenwoordig moeten met zachtheid worden behandeld, pamperbeleid. Niet te streng zijn, vooral niet boos worden als ze weer geen resultaat hebben neergezet, enkel trainen als ze zin hebben om te trainen, niet te veel en niet te hard.
  • jos vermeulen

    6 maanden geleden
    Als ze door dit voorval niet kan deelnemen of zou verliezen zou ze een rechtszaak moeten beginnen voor broodroof.
  • Baudewyn Vermeulen

    6 maanden geleden
    Wie haalt het nu in zijn hoofd om, top trainers die resultaten halen, zo zonder uitleg of zonder ook maar een alternatief te bieden op 9 maand van de spelen dan nog te ontslaan. Amateurs onwaardig. Bevoegde minister mag top van de turnfederatie ontslaan.