Ouders met verstomming geslagen nadat zoon “die al zes maanden dood was” hen ineens opbelt

“Dit is het zotste telefoontje dat we ooit hebben gekregen.” De presentatoren van het Nieuw-Zeelandse radioprogramma ZM Radio wisten niet wat ze hoorden toen Callum zijn verhaal vertelde. “Mijn zus maakte mijn ouders wijs dat ik dood was.”

gli

In het programma gingen de presentatoren op zoek naar mensen die ooit al eens dood werden gewaand. Maar dat ze zo’n straf verhaal als dat van Callum te horen zouden krijgen, hadden ze nooit verwacht. “Ik ben zeker ooit dood gewaand”, bevestigt hij de openingsvraag van de presentatoren. “Mijn ouders hebben zes maanden lang gedacht dat ik niet in leven was.”

Het waren zijn zussen die aan de basis lagen van die vreselijke misvatting, vertelt Callum. “Ikzelf woonde in Wellington, terwijl mijn ouders en mijn zussen in Christchurch woonden. En in die tijd kwamen mijn zussen en ouders niet zo goed overeen. Mijn oudere zus heeft mijn ouders op een gegeven moment opgebeld om te zeggen dat ik dood was.”

“Ze vertelde erbij dat de begrafenis al geweest was, maar dat de ouders van mijn ex-vriendin mijn ouders er niet op wilden uitnodigen”, aldus Callum.

Zelf wist Callum van niets. Hij was naar eigen zeggen druk bezig met zijn eigen leven tot het na een half jaar bij hem opkwam om nog eens te bellen naar zijn ouders. Die laatsten wisten niet wat hen overkwam. “Jij leeft?, vroegen ze verbaasd. Mijn moeder begon te huilen en mijn vader was stomverbaasd. Hij had zoiets van ‘wat is hier allemaal aan de hand?’”

Neergestoken

Alsof zijn verhaal zo nog niet straf genoeg was, voegt Callum er op het einde van het gesprek nog een dramatisch detail aan toe. Hij onthulde dat zijn zus zijn ouders had verteld dat hij was doodgestoken. “Wacht, wacht, wacht, je bent vermoord?”, vroeg een van de ongelovige presentatoren. “Je bent niet dood door een ongeluk door je eigen hand, iemand heeft je vermoord! Dit is het wildste telefoontje dat we ooit gehad hebben.”

Callum lijkt er ondertussen allemaal mee te kunnen lachen. Op de vraag of hij het soort persoon was dat doodgestoken zou kunnen worden, antwoordt Callum met een knipoog. “Ik zat niet in criminele bendes ofzo, maar laat me zeggen dat het op dat moment niet vreemd zou zijn geweest als ik was neergestoken.” Het weekend na het geruststellende telefoontje keerde Callum terug naar Christchurch om zijn ouders helemaal gerust te stellen. Het hoeft niet te verbazen dat zowel Callum als zijn ouders ondertussen geen contact meer hebben met zijn zussen.

@fvhzm

Callum wins the award for the greatest sentence ever said on-air in ZM history 😳

♬ original sound - FVHZM
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER