Waarom de hype rond Black Pumas meer dan terecht is.© rr

Waarom de hype rond Black Pumas meer dan terecht is: “Het lef druipt er vanaf”

En of de hype rond Black Pumas terecht is. Niemand die retro-soul en authentieke R&B anno 2023 zo krachtig en overtuigend brengt als dit Amerikaans duo, bevestigt het nieuwe album Chronicles of a Diamond.

Zanger-componist Eric Burton en multi-instrumentalist Adrian Quesada draaien niet rond de pot. De eerste bezit de krachtigste strot van het moment, de tweede waakt over het ongepolijste geluid van de groep. Op deze langverwachte tweede langspeler trekken Black Pumas de lijn van hun bejubeld debuut door.

(Lees verder onder de Spotify-link)

Chronicles of a Diamond moet het niet hebben van een trendy productie. In Mrs. Postman en Sauvignon lijken wijlen Curtis Mayfield en Marvin Gaye de mosterd aan te reiken. Elders volstaan een psychedelische gitaar, een zinderend orgel of een gospelkoor voor een opwindende trip die actuele collega’s als Durand Jones, Curtis Harding en Alabama Shakes het nakijken geeft. Of het nu gaat om doorleefde ballads zoals Angel en Hello, of om volvette soulsongs met een afgemeten rocksaus, zoals de single More than a Love Song, telkens druipen de passie, de overgave en het lef er vanaf.

De hit Colors zette Black Pumas in 2019 op de radar. Chronicles of a Diamond bevestigt dat we van dit duo het laatste nog niet hebben gehoord.(gj)

‘Chronicles of a Diamond’, Black Pumas, nu te beluisteren. Concert 16/03 in Vorst Nationaal (Brussel).
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer