Twee doden bij uitslaande brand in Geraardsbergen

In Geraardsbergen zijn bij een uitslaande brand twee dodelijke slachtoffers gevallen. Een 82-jarige vrouw en een man van rond de 30 jaar overleefden de brand niet. Buurtbewoners werden geëvacueerd en de straat werd afgesloten door brandweer en politie.

Chris Bosseloo

Rond 22.45 uur dinsdag merkte een van de bewoners van een woning in het centrum van Geraardsbergen rook op. De man verwittigde zijn onderbuur, een vrouw van 82. Hij kon haar hond nog redden, maar de vrouw zelf uit haar ziekbed halen lukte niet meer.

Brandweerploegen van Geraardsbergen, Ninove en Brakel waren snel ter plaatse. Bij hun aankomst sloegen de vlammen uit het dak. De bewoners van de aanpalende woningen werden geëvacueerd. Omstreeks 22.30 uur was het vuur onder controle maar moest er nog nageblust worden.

De 82-jarige bewoonster van de benedenverdieping overleefde de brand niet. Omstreeks 01.30 uur vond de brandweer op de tweede verdieping van de woning nog een tweede dodelijk slachtoffer, een dertiger. Wat de oorzaak van de brand was, is nog niet bekend.