Politieagent ‘euthanaseert’ hert voor ogen van vrouw die het dier grootbracht: “Te gedomesticeerd”

Pamela Babb vond twee jaar geleden een klein hert dat wegkwijnde bij het lichaam van haar moeder die overleden was na een aanrijding. De Amerikaanse kreeg medelijden met het hertje en besloot het groot te brengen. Het werd ‘Annie’ gedoopt, maar Pamela probeerde haar zo op te voeden dat ze toch nog in het wild kon overleven. Annie woonde in het bos, maar kwam nog vaak op bezoek in Lawrence, het Amerikaanse dorpje waar Pamela woont. Tot politieagent David Loza daar een einde aan maakte door Annie dood te schieten.

pjv
Bron: WWMT, Facebook

De woonplaats van Pamela Babb staat in rep en roer sinds Annie vorige week vrijdag werd doodgeschoten door de agent. “Ons hart is gebroken”, klinkt het in de Amerikaanse media na de dood van het geliefde hert. Er wordt ook opgeroepen om politieman David Loza te schorsen, te ontslaan en in de gevangenis te gooien.

Loza passeerde die vrijdag in Lawrence na een ongerelateerde oproep toen hij Annie het hert door de straten van het dorpje zag lopen. “Hij benaderde haar, stak zijn hand uit en kon haar aanraken”, aldus Pamela Babb. “Hij zei dat ze ‘te gedomesticeerd’ was en dat ze moest geëuthanaseerd worden.”

De politieman voegde daad bij woord, ving het door met een strop, worstelde het tegen de grond en maakte Annie toen af met een schot. Geschokte buurtbewoners filmden alles en zetten de video’s op sociale media om hun woede te uiten. “Ze was geen bedreiging”, klinkt het op Facebook. “Ze was niet opgesloten en was gewoon het vriendelijke hert van het dorp. Ze verdiende dit niet en zal gemist worden.”

Het lokale politiekorps verklaarde de agent in het dorp was om een verdachte in hechtenis te nemen toen hij het hert euthanaseerde. “De zaak wordt onderzocht”, aldus commissaris Mario RedLegs. “De betrokken agent is geschorst in afwachting van het resultaat van het onderzoek.” Ook de buurtbewoners zitten niet stil en hebben de Facebookgroep Justice for Annie opgericht, die intussen al meer dan 2.000 leden telt. “Laten we ons verdriet en woede gebruiken om iets te bereiken”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer