Amper 21-jarig talent deelt wansmakelijke haatberichten die ze kreeg na nederlaag: “Realiteit van een tennisspeler”

Ze is amper 21 jaar, maar Eva Lys krijgt nu al veel online haat over zich. De Duitse tennisster was dat even beu en deelde een heleboel van die berichten op sociale media.

Vincent Van Genechten

Lys is momenteel het nummer 114 van de wereld bij de vrouwen. Enkel in april van dit jaar stond ze even hoger, namelijk op plek 112. Lys is een talent en won al drie toernooien in haar carrière, zij het op ITF-niveau. Onlangs bereikte ze wel de halve finales van de Transylvania Open, een nieuwe mijlpaal voor de Duitse. Onderweg had ze in Roemenië topreekshoofd én thuisspeelster Sorana Cirstea (WTA 26) uitgeschakeld.

Haar halve finale ging echter verloren. Lys moest het onderspit delven tegen haar landgenote Tamara Korpatsch. Het werd 4-6 en 3-6 voor het nummer 71 van de wereld.

Het zorgde voor een lawine aan haatberichten aan het adres van Eva Lys. In het tennis is het intussen een groot probleem, voornamelijk woeste gokkers die hun frustratie uiten aan het adres van spelers en speelsters. Eerder dit jaar kreeg onze landgenoot Zizou Bergs (en zijn vader Koen) er nog mee af te rekenen. “Ik vind dit even erg als racisme in het voetbal”, klonk het toen.

Koen Bergs stelde destijds dat het goed was dat dergelijke zaken onder de aandacht komen en dat moet ook Lys gedacht hebben. De Duitse deelde een resem haatberichten die ze kreeg op haar sociale media. “De realiteit van een tennisspeler. Misbruik is nooit oké”, klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer