© De Wijzer

© De Wijzer

© De Wijzer

© De Wijzer

© De Wijzer

© De Wijzer

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Kinderen van basisschool De Wijzer leren omgaan met personen met een beperking

Nieuwerkerken -

Het thema van basisschool De Wijzer uit Wijer luidt dit schooljaar ‘Gewoon Buiten Gewoon’. Maar de voorbije twee weken werd het aangepast naar ‘Gewoon Buiten met Buitengewone Mensen’. De kinderen leerden immers veel bij over hoe je omgaat met personen met een beperking.

“Voor kinderen is het niet altijd makkelijk om te beseffen wat leven met een beperking inhoudt”, vertelt juf Evi Houbar. “Daarom hebben we hen eerst zelf wat beperkingen doen aanvoelen. Zo lieten we hen een blinddoek dragen of maakten we hen aan elkaar vast. Al snel groeide het besef: in zo’n geval moeten we elkaar helpen.”

In die twee weken gingen de leerlingen dan ook kijken hoe zo’n dingen in de praktijk gebeuren. Een aantal klassen gingen op bezoek bij Wiric in Sint-Truiden, anderen trokken naar Falmio in Velm. Daar wonen personen met een verstandelijke beperking en de kinderen mochten gaan kijken hoe dat in zijn werk gaat. Ze hielpen ook mee in de keuken en bij de verzorging van de dieren.

“Enkele buitengewone mensen kwamen zelfs op bezoek in onze school”, zegt juf Evi. “We hadden voor hen leuke activiteiten georganiseerd. Allemaal kregen ze een pretkaart en daarmee mochten ze op het einde van de dag een cadeautje kiezen. Het waren twee intensieve weken, maar het was mooi om te zien hoe zowel de kinderen als de buitengewone mensen helemaal openbloeiden. We kunnen dan ook allemaal tevreden terugblikken op deze buitengewone ervaring.” (len)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer